Mainos

Finnairin ja Lufthansan yhteistyö loppuu

Finnairin ja Lufthansan yhteistyö Suomen ja Saksan välisessä lentoliikenteessä päättyy kesäaikataulukauden lopussa ensi syksynä. Kanta-asiakasohjelmissa yhteistyö kuitenkin jatkuu 25. lokakuuta jälkeenkin aina vuoden loppuun.

Yhteistyö suomalaisen ja saksalaisen lentoyhtiön kesken alkoi 1991. Se on ollut molemmille yhtiöille liikenteellisesti ja taloudellisesti onnistunutta.
-Tämän yhteistyön päättäminen johtuukin yhtiöiden halusta kehittää strategisia sopimussuhteitaan myös muiden lentoyhtiöiden kanssa, toteaa Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Finnairilla on yhteistyösopimukset Euroopassa mm. sveitsiläisen Swissairin, belgialaisen Sabenan, tanskalaisen Maesk Airin ja norjalaisen Braathensin kanssa. Amerikan liikenteessä yhteistyökumppani on Delta Airlines. Kaikkiaan Finnairilla on näitä yhteistyösopimuksia 16 lentoyhtiön kanssa.

Suomalainen Finnair lentää nykyisin Saksassa Frankfurtiin, Berliiniin, Hampuriin, Müncheniin ja Düsseldorfiin yhteensä 55 vuoroa viikossa, joista osa on yhteislentoja Lufthansan kanssa. Tulevalla talviaikataulukaudellaan Finnair jatkaa näitä lentoja omilla koneillaan. Joidenkin lentojen lähtö- ja saapumisaikoja kuitenkin muutetaan matkustajien kannalta mukavammiksi.

Finnairin ja Lufthansan yhteistyö on koskenut aikataulujen koordinointia, yhteisiä markkinointi- ja myyntitoimia sekä kanta-asiakasohjelmia. Viime vuonna tämä yhteistyö rajattiin koskemaan vain Suomen ja Saksan välistä liikennettä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.