Mainos

Finnairin islantilaisomistaja tuohtui Suomen valtiolle

Islantilainen FL Group kehottaa Suomen valtiota lunastamaan loputkin Finnairin osakkeet itselleen.

Lentoyhtiö Finnairista runsaat 20 prosenttia omistava islantilainen FL Group on tuohtunut Suomen valtiolle siitä, ettei sen edustajalle ole tarjolla hallituspaikkaa Finnairin uudesta hallituksesta.

Eilisiltana julkisuuteen toimittamassaan lausunnossa FL Group neuvoo Suomen valtiota lunastamaan loputkin yhtiön osakkeet, koska toimillaan valtio osoittaa haluavansa yksin määrätä Finnairissa.

Finnair kertoi perjantaina erillisellä tiedotteella FL Groupin haluavan hallituspaikan. Juuri sitä ennen noin 60 prosentin osuutta yhtiöstä hallitsevat omistajat olivat ilmaisseet yhtiökokouskutsussa tukensa hallitukselle, jossa ei ole islantilaisten edustajaa.

Finnairin yhtiökokous on ensi kuun 22. päivä.

Taxell pitää islantilaisyhtiön syytöksiä loukkaavina

Finnairin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell pitää islantilaisen FL Groupin syytöksiä hyvän hallinnointitavan vastaisesta toiminnasta loukkaavina ja luonnehtii FL Groupin julkista lausuntoa muutoinkin hyvin poikkeukselliseksi.

Taxell korostaa pyrkineensä selvittämään myös FL Groupin näkemyksiä Finnairin hallituksen kokoonpanosta. Yhtiö vastasi yhteydenottoihin kuitenkin vasta sen jälkeen, kun Taxell oli ilmoittanut enemmistön omistajista kannattavan nykyisen hallituksen jatkoa.

Huovinen hämmästelee islantilaisten toimintaa

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen (sd.) korostaa Finnairin suurimpien omistajien toimineen sovittujen pelisääntöjen mukaan, kun ne tekivät ehdotuksensa yhtiökokoukselle Finnairin uudesta hallituksesta.

Huovisen mukaan Taxell pyrki saamaan myös islantilaisen FL Groupin kannan uuteen hallitukseen. Sitä ei kuitenkaan saatu ajoissa.

Huovinen muistuttaa uuden hallituksen nimittämisen kuuluvan yhtiökokoukselle.

- Yhtiökokoukselle on nyt ehdotukset tehty. Tässä on kaikilla omistajilla hyvää aikaa pohtia tehtyjä ehdotuksia. Kaikki asiat ratkaistaan yhtiökokouksessa, Huovinen sanoo.

Huovinen ei suostunut kommentoimaan FL Groupin vaatimusta, että valtio lunastaisi loput Finnairin osakkeet itselleen.

Ministeri ei ole vielä päättänyt, osallistuuko hän itse Finnairin yhtiökokoukseen. Kokous on eduskuntavaalien jälkeen, jolloin hallitus toimii toimitusministeriönä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.