Mainos

Finnairin ex-johtaja: Lentäjälakko syö yhteiskuntaa

Finnairin entinen pääjohtaja Antti Potila sanoo Kauppalehdessä, että Finnairin lentäjälakko käy koko yhteiskunnalle raskaaksi.

- Ei lentoyhtiö voi pitää koneita maassa, tämä käy koko yhteiskunnalle hyvin raskaaksi. Jokin ratkaisu osapuolien on punnerrettava, Potila sanoo.

Finnairin entinen johtaja muistaa omalta kaudeltaan 1987 - 1998, että lakko on aina ollut lentäjien vahva ase yhtiössä. Hän sanoo, että neuvotteluissa pyrittiin kaikin keinoin löytämään ratkaisu.

- Tämä heidän tavattoman kova aseensa oli hyvin tiedossa. Lentäjät ovat kuitenkin fiksua porukkaa, kyllä he nyt ymmärtävät oman tilanteensa.

Potila pahoittelee sitä, että osapuolet ovat lähteneet kiistelemään julkisuudessa. Hänen mukaansa julkiset, kovat lausunnot ovat ajan mittaan yhtiölle vahingollisia.

- Olin yhtiön johdossa 90-luvun laman aikana, jolloin liikenne aleni neljä vuotta peräkkäin ja toiminta oli tappiollista. Silloin jokaisen henkilöstöryhmän kanssa saimme aikaan vakautussopimuksen, jolla pääsimme vaikeiden vuosien yli. Kilpailutilanne ei kuitenkaan ollut niin kova kuin nyt, sanoo Antti Potila Kauppalehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.