Mainos

Finnairin cateringin ja lentoemäntien lakonuhasta neuvotellaan

Ilmailualan sopimusneuvottelut jatkuvat tänään valtakunnansovittelijan johdolla.

Aamupäivällä on tarkoitus neuvotella Finnairin ateriapalveluista vastaavan LSG Sky Chefs Finlandin työntekijöiden työehdoista. Iltapäivällä ovat vuorossa lentoemännät ja stuertit.
Lentoemännät, stuertit ja maapalvelujen työntekijät ovat jättäneet lakkovaroituksen. Lakko pysäyttäisi lentoja vuorokaudeksi ensi viikon perjantaina kello 15 alkaen. Lakko koskisi Finnairin ja Blue1:n matkustamohenkilökuntaa.

Kiistanaiheena on muun muassa se, että työntekijöiden odotetaan sitoutuvan kymmenien miljoonien eurojen säästötalkoisiin esimerkiksi laskemalla omia palkkojaan.

– Meidän tavoitteenamme on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen sopimus. Olemme kyllä valmiita järjelliseen säästösopimukseen, sanoi Suomen lentoemäntien ja stuerttien yhdistys SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers aikaisemmin.

Työllisyys- ja kasvusopimuksen piirissä on yli 90 prosenttia palkansaajista.

Catering-väen tes muuttui

Finnairin omistaman LSG Sky Chefs Finland Oy:n työntekijätkin ovat jättäneet lakkovaroituksen. Yhtiö vastaa muun muassa Finnairin ateriapalveluista.

Lakkovaroituksen taustalla on työnantajan ilmoitus vaihtaa sovellettavaa työehtosopimusta. Työnantaja vaihtoi jo aikaisemmin työnantajaliittoa.

TES-muutoksen myötä työntekijät arvioivat palkkojensa putoavan 20-30 prosenttia.

Jos lakko toteutuu, se vaikuttaa ennen kaikkea lentojen tarjoiluihin ja palveluihin. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.