Mainos

Finnairin alkuvuosi voitolla

Lentoyhtiö Finnair paransi alkuvuoden tulostaan. Tulos oli 15,2 miljoonaa euroa voitolla. Viime vuoden tammi-maaliskuun tulos oli 5,1 miljoonaa euroa tappiolla.

Finnair varoittaa tuloksensa jäävän viime vuodesta

Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 5,3 prosenttia 420,1 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 14,7 miljoonaa euroa (11,3 miljoonaa tappiollinen vuotta aiemmin).

Ensimmäisen neljänneksen tulokseen sisältyy myyntivoittoja yhteensä 10,3 miljoonaa euroa. Kolmen MD-80 -lentokoneen myynnistä saatu myyntivoitto oli 9,5 miljoonaa euroa. Osavuosikatsauksensa yhteydessä Finnair ennakoi koko tilivuoden toiminnallisen tuloksensa jäävän jonkin verran alle kalenterivuoden 2000 tuloksen.

Tammi-maaliskuun operatiivisen liiketoiminnan suojaamiseen liittyvät 1,2 miljoonan euron negatiiviset valuuttakurssierot sisältyvät päättyneen neljänneksen liikevoittoon. Vastaavat 5,0 milj. euron positiiviset kurssierot on vertailukaudella esitetty rahoituserissä, Finnair kertoo.

Reittiliikenteestä voittoja - rahti tappiolla

Finnairin reittilentotoiminnan liikevaihto oli 295,9 miljoonaa euroa, josta yli 87 prosenttia tulee konsernin ulkopuolelta. Reittiliikenteeseen kuuluu kotimaan, Euroopan, Kaukoidän ja Pohjois-Amerikan matkustajaliikenne. Reittiliikenteen lentokuljetustuotot nousivat 11,3 prosenttia. Kasvu oli erityisen vahvaa Kaukoidän ja Euroopan liikenteessä.

Reittiliikenteen liikevoitto oli 18,1 miljoonaa euroa. Liikevoittoon sisältyy edellä mainittu kolmen MD-80 koneen myynnistä saatu 9,5 milj. euron myyntivoitto.

Lomaliikenteen liikevaihto oli 93,9 milj. euroa ja liikevoitto 0,4 milj. euroa. Lomaliikenteen lentokuljetustuotot myytyä henkilökilometriä kohti nousivat 4,6 prosenttia. Liiketoiminta-alue koostuu lomalentotoiminnasta ja Aurinkomatkat-valmismatkayhtiöstä, joka on alallaan Suomen suurin noin 35 prosentin markkinaosuudella.

Rahtiliiketoiminnan liikevaihto oli 28,6 miljoonaa euroa ja liiketappio 1,1 miljoonaa euroa. Alemmista volyymeista huolimatta rahtituotot kasvoivat 16 prosenttia. Kasvu oli erityisen vahvaa Skandinaviassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.