Mainos

Finnairin aasialaistyövoima ei johda syytteisiin

Tutkintapyyntö Finnairin käyttämästä aasialaisesta työvoimasta ei johda oikeustoimiin valtakunnansyyttäjän osalta. Kihlakunnansyyttäjän helmikuussa tekeämä syyttämättäjättämispäätös jää Valtakunnansyyttäjän viraston päätöksen mukaan voimaan.

SAK:lainen Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY epäili Finnairin syyllistyneen työsyrjintään käyttäessään henkilökuntaa, jonka työehdot ovat huonommat kuin suomalaisilla.

SLSY:n puheenjohtajan Mauri Koskenniemen mukaan liitto pitää edelleen eroja kotimaisen ja vuokratyövoiman palkkauksen ja työaikojen välillä niin selvinä, että liitto aikoo jatkaa asian käsittelyä jossain muodossa.

SLSY arvioi kiinalaisten palkkojen olevan käytännössä noin kolmasosa suomalaisten tasosta. Thaimaalaisilla palkka on parempi, mutta muut työsuhteen ehdot silti suomalaisia huonommat.

Liitossa katsotaan Finnairin tunnustaneen asian, kun se totesi saavansa 20 prosentin kustannussäästöt ulkomaista työvoimaa käyttäessään.

Finnair on vakuuttanut, että aasialaisen työvoiman palkkauksessa on täytetty ulkomaalaislain vaatimat minimityöehdot, vaikka tulojen ja työaikojen rakenne onkin erilainen kuin suomalaisilla. Yhtiöllä on palveluksessaan noin 80 aasialaista lentoemäntää, sen jälkeen kun se lisäsi Aasian lentojaan.

Kihlakunnansyyttäjä ei pitänyt perusteltuna nostaa syytettä, koska ei ollut näyttöä siitä, että aasialaisten huonommat työehdot johtuisivat rodusta, etnisestä alkuperästä tai muusta vastaavasta työsyrjintään johtaneesta syystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.