Finnairilta lisälentoja Thaimaasta

Finnair tekee vielä neljä lisälentoa Thaimaan Phuketiin noutaakseen maahan jumiin jääneitä matkailijoita. Lennot lennetään niin, että ne lähtevät Helsingistä lauantaina, sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina. Viimeinen, eli tiistain paluulento on perillä Helsingissä torstaiaamuna. Thaimaahan Finnair ei lennätä uusia lomalaisia, vaan ainoastaan kotiin palaavia ihmisiä.

Neljällä lisälennolla Suomeen saadaan lennätettyä noin 1100 matkalaista. Lennoilla ei saada tuotua kaikkia Bangkok-Helsinki-lipun varanneita matkustajia Suomeen, sillä heitä on yhteensä yli 2000. Finnairilta kuitenkin arvioidaan, että monet Suomeen tai muualle Eurooppaan lomailemaan mielivät matkustajat saattavat peruuttaa lentonsa.

Ensimmäinen Bangkokin-matkustajia Phuketista noutanut kone pääsi perjantaina matkaan Suomen aikaa puoli kahdeksan aikaan illalla. Koneen oli määrä laskeutua Helsinki-Vantaan lentokentälle lauantaina aamutuimaan. Lennolle kerättiin lähes 300 valmismatkalaista sekä Finnairin hotelleihin majoittamaa matkustajaa.

Finnair on peruuttanut tiistaista lähtien yhteensä kahdeksan Helsinki-Bangkok-lentoa ja niiden paluulentoa. Yhtiö ei lennä lauantaina kello 20.15 lähteväksi merkittyä lentoaan, sillä Bangkokin kansainvälinen lentokenttä on yhä suljettu. Lauantain myöhäislennostaan Finnair ei ole vielä tehnyt päätöstä. Lomalentojaan muualle Thaimaahan Finnair ei ole joutunut perumaan.

Finnair pystyy aloittamaan lennot Bangkokiin heti, kun lentokenttä avataan jälleen liikenteelle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat