Mainos

Finnairilla työnseisaus - lentoja perutaan

Finnairin tekninen henkilökunta on aloittanut eilen illalla työnseisauksen. Työnseisaus alkoi kello 22 ja kestää yhden vuorokauden.

Työnseisauksen taustalla on kiista parinkymmenen maapalvelun esimiehen siirtämisestä toisiin tehtäviin. Neuvotteluja kiistasta on käyty toukokuusta lähtien, mutta ratkaisua ei ole saatu aikaan.

Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä sanoo, että yhtiö pitää työnseisausta laittomana.

- Teknisilläkin on työehtosopimus voimassa ja mitään liittotason neuvottelujakaan ei ole käyty. Ja tietysti ilmoituksen saatuamme aloitimme heti selvittelyn siitä, että millä tavalla tämä vaikuttaa liikenteeseen. Ja nyt kuumeisesti talossa pidetään palavereja, joissa sitten pyritään selvittämään mahdollisen lakon vaikutukset, Määttä selventää.

Työnseisauksen ei odoteta vaikuttavan vielä tämän illan lentoihin. Lentoliikenne vaikeutunee vasta huomenna, kun Helsinkiin saapuneita koneita ei huolleta. Kyse on niistä lennoista, jotka hoidetaan ilmailualan unionin henkilöstön voimin. -Huomenna pystytään tästä laittomasta työtaistelusta huolimatta lentämään koko kaukoreittiliikenne eli New Yorkin ja Bangkokin lennot ja sitten kaikki huomiselle päivälle suunnitellut yhdeksän lomalentoa, kertoo Usko Määttä.

Finnairin mukaan ainoastaan neljä Euroopan reittilentoa ja yksi kotimaan lento perutaan huomenna. Koko muu liikenne pyritään hoitamaan normaalisti. Peruuntuvat lennot ovat edestakaiset aamulennot Düsseldorfiin, Hampuriin, Göteborgiin ja Tallinnaan sekä aamulento Helsingistä Rovaniemelle. Peruuntuvien lentojen matkustajat pyritään reitittämään toisille vuoroille. Peruutettujen lentojen käyttämättömistä lentolipuista saa täyden takaisinmaksun.

Finnairin tekniseen henkilökuntaan kuuluu noin 750 jäsentä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.