Mainos

Finnairilla lennetään sopimuksettomassa tilassa

Finnairin lentäjät jatkavat työntekoaan sopimuksettomassa tilassa. Heidän työehtosopimuksensa päättyy tänään, mutta tällä tietoa työnteko jatkuu vanhan sopimuksen perusteella huomennakin.

Finnairin lentäjiä edustava Liikennelentäjäliitto oli koolla iltapäivällä, mutta sen yleinen kokous ei ainakaan tässä vaiheessa päättänyt ryhtyä työtaisteluun. Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Antti Lehto arvelee, että neuvotteluja yritetään saada aikaan taas huomisesta lähtien. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla käydyt neuvottelut päättyivät tänään alkuiltapäivästä eikä niiden jatkamisesta ole toistaiseksi sovittu. Saloniuksen mukaan osapuolten erimielisyydet olivat niin suuret, ettei hänellä ollut mitään mahdollisuutta jättää omaa sovintoesitystään kiistan laukaisemiseksi.

Sovittelija totesi, että neuvottelut ovat olleet hyvin vaikeita koko ajan. Suurimmat kiistat koskivat sovittelijan mukaan lentäjien työaikajärjestelyjä. Sopimuskiista koskee noin 530:tä eli pääosaa Finnairin lentäjistä. Heitä edustavan Liikennelentäjäyhdistyksen kokous käsittelee tilannetta iltapäivällä.

Lentäjien edellinen sopimus päättyi alun perin jo tammikuun lopussa. Helmikuun puolivälissä sopimusta jatkettiin kuitenkin väliaikaisesti maaliskuun 31. päivään asti. Avoinna ovat edelleen myös neuvottelut Finnairin entisten tytäryhtiöiden Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjien uusista sopimuksista. Niiden piirissä on vajaat 60 lentäjää.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.