Mainos

Finnairilla ei tarvetta vaihtaa Airbusien nopeusantureita

Lentokonevalmistaja Airbusin lentoyhtiöille antama kehotus vaihtaa A330- ja A340-koneidensa nopeusanturit ei aiheuta toimenpiteitä Finnairilla.

Airbus kehotti eilen kaikkia A330- ja A340-koneita käyttäviä lentoyhtiöitä vaihtamaan ainakin kaksi kolmasosaa nopeusantureista uusiin osiin.

Finnairin viestinnänjohtajan Taneli Hassisen mukaan kehotus ei koske Finnairia.

- Tämä keskustelu Airbusin ympärillä ei ole vaikuttanut Finnairin toimintaan millään lailla, koska tässä keskustelun ytimessä on ollut hyvin pitkälti nämä nopeusanturit ja Finnair käyttää toisen valmistajan antureita.

Kohu Airbusin ympärillä on kuitenkin näkynyt myös Finnairilla. Hassisen mukaan yhtiö on saanut koneisiin liittyen joitakin huolestuneita kyselyjä muun muassa matkustajilta.

- Mutta kun vastaus on varsin selkeä, eli että meillä ei näitä ongelma-antureita koneissa ole, niin tämä on kyllä asiakkaille riittänyt, Hassinen kertoo.

Finnairilla on tällä hetkellä viisi A340-konetta ja neljä A330-konetta. Loppuvuonna yhtiö saa vielä yhden Airbus-koneen ja ensi vuonna kolme uutta konetta.

Airbusiin liitettyjen huonojen uutisten ja heikon taloustilanteen vuoksi hankintoja on myös kyseenalaistettu. Hassisen mukaan Finnair seisoo kuitenkin yhä hankintojensa takana.

- Tämä on Finnairille suuri investointien vuosi, mutta siinä mielessä haasteellinen, kun samaan aikaan tuloskehitys ei ole ollut myönteinen. Rahoitus näille tilauksille, johon olemme sitoutuneet, on kuitenkin varmistunut.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.