Mainos

Finnair yhtenäistää potkurikonelaivastonsa

Finnair uudistaa kotimaan liikenteen ja pienten ulkomaanreittien potkurikonelaivastoaan yhden konetyypin alle. Yhtiö hankkii laivastoonsa kolme ATR-72-potkuriturbiinikonetta ja myy pois kaksi Saab-konetta. Finnairin Saab SF 340 -konetyypin käytön on määrä loppua ensi kesään mennessä, jolloin yhtiön ainoana potkurikonetyyppinä on 66-paikkainen ATR 72.

Nyt solmituilla kaupoilla Finnair hankkii taiwanilaiselta TransAsia Airways Corporationilta kolme ATR 72:ta valmistusvuosilta 1991-93. Koneiden varustelu ja sisutus yhdenmukaistetaan ja ne saadaan liikenteeseen alkuvuodesta 1999. Saab SF 340 koneiden myynti on aloitettu solmimalla kahta konetta koskeva kauppa ruotsalaisen Flying Enterprise AB:n kanssa, joka harjoittaa Ruotsissa kotimaan liikennettä. Ensimmäisen Finnairilta ostamansa Saab-koneen ruotsalaisyhtiö vastaanottaa kuluvan vuoden marraskuun aikana ja toisen tammikuussa 1999.

Finnairilla on jo nyt kuusi ATR-72 konetta, ja kun niitä hankitaan kolme lisää, nousee samantyyppisten potkuriturbiinikoneiden määrä yhdeksään. ATR-72 on Ranskassa valmistettu, ranskalaisen ja italialaisen yhteisyrityksen tekemä kone.

Finnair päätti runsas vuosi sitten ryhtyä hankkimaan ulkomaanliikenteeseensä yhteiseurooppalaista Airbus A3 120 -kalustoa. Toimitukset alkavat tammikuussa.
-Tämä on se tie, joka mahdollistaa aikanaan MD-80- ja DC-9-koneista luopumisen, mutta se kestää vuosia, johtaja Henrik Arle arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.