Mainos

Finnair vertailussa turvallisin lentoyhtiö

Finnair on 50 lehtoyhtiön vertailussa turvallisin yhtiö yhdessä Qantasin, Cathay Pacificin ja All Nippon Airwaysin kanssa.

Vertailun on tehnyt saksalainen ilmailualan julkaisu Aero International ja siitä kertoi norjalainen uutistoimisto NTB. Saksalaislehti on kerännyt tilastotietoa vuosilta 1973-2004.

Finnair sijoittui 50 lehtoyhtiön turvallisuusvertailussa ykköseksi yhdessä Qantasin, Cathay Pacificin ja All Nippon Airwaysin kanssa. Tietoa on saatu yhtiöiden matkakilometreistä ja yhtiöiden koneille sattuneista onnettomuuksista.

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS selvisi heikoimmin Euroopan suurista lentoyhtiöistä jääden vertailussa peräti sijalle 28. Aero International kertoo verkkosivuillaan, että SAS:n koneista viisi on tuhoutunut onnettomuuksissa vuoden 1973 jälkeen.

Ihmishenkiä menetettiin kuitenkin vain Milanon lentokentällä lokakuussa 2001 sattuneessa tuhoisassa turmassa, jossa kuoli 118 ihmistä. Lehden keräämien tietojen mukaan kaikki kärkiyhtiöt ovat selvinneet ilman vakavia onnettomuuksia koko vertailukauden ajan.

Hyvin sijoittuivat myös uudet halpalentoyhtiöt Ryanair ja Easyjet, jotka ylsivät sijoille 7 ja 8. Perää piti turkkilainen lentoyhtiö THY Turkish Airlines, jolla on ollut kymmenen vakavaa onnettomuutta vuodesta 1973. Turmat ovat vaatineet yhteensä 844 ihmisen hengen.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.