Mainos

Finnair vähentää 1200 työpaikkaa

Finnairin tänään päättyneet yt-neuvottelut vähentävät työpaikkoja koko konsernissa 1200:lla, kuten yhtiö alunperinkin kaavaili.

Finnairin mittava säästöohjelma kirpaisee myös sen omistamia matkatoimistoja, joissa väki vähenee yli 200:lla. Finnairin omistamia matkatoimistoja ovat Suomen Matkatoimisto, Area sekä Aurinkomatkat.

Lentomatkustamisen kriisi on leviämässä laajemminkin matkailualalle. Finnairin tänään päättyneet yt-neuvottelut kirpaisevat myös yhtiön omistamia matkatoimistoja. Finnair karsii tuhannen oman työntekijänsä lisäksi Suomen Matkatoimistosta 140 työpaikkaa ja Areasta 90. Aurinkomatkat selviää Finnairin rytäkästä todennäköisesti ilman irtisanomisia.

- Asiakaskato on valtava. Kaikista suurin asiakaspudotus on ehkä kautta aikain huhtikuun myynnin romahtaminen. Voisi sanoa, että meillä se romahti viidenneksen, sanoo Matkatoimisto Arean toimitusjohtaja Juhani Suomela.

Suomen Matkatoimistossa ja Areassa toiminnan sopeuttaminen aloitettiin kuitenkin jo ennen emoyhtiön yt-kierrosta. Väki on ollut lomautettuna viikosta kahteen.

- Tässä on kysymys matkatoimistoalan yleisestä kriisistä. Se johtuu ehkä siitä, että markkinat eivät ole supistuneet näin valtavasti aikoihin, Suomela arvelee.

Lomalennot ovat selvinneet liikematkoja pienemmin kolhuin. Aurinkomatkojen kilpailija näkee kysynnän olevan piristymään päin.

- Välittömästi sen jälkeen kun Irakin sota päättyi, niin kesälomabuukkauksia on tullut edellisvuotta selvästi enemmän. Eli nyt selvästi kurotaan umpeen sitä, mitä sodan takia jäätiin jälkeen, kertoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Riitta Vermas.

Työpaikkoja on siivottu alalla jo satoja, ja lisää lomautuksia on todennäköisesti luvassa ensi syksynä, jolloin poistuu lentoyhtiön maksama lipunkirjoituspalkkio. Palkkio on tuonut monille matkatoimistoille valtaosan niiden tuloista.

(MTV3)

(Talousuutiset 19.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.