Mainos

Finnair tutkii eilistä vaaratilannetta

Finnair jatkoi tänään selvitystä siitä, mikä johti kaksi risteävillä kiitoradoilla ollutta lentokonetta yrittämään lähtöä yhtaikaa eilen illansuussa. Uhkaava onnettomuus vältettiin, kun Tokioon lähdössä ollut raskas MD11-matkustajakone pysäytti alkamassa olleen lähtökiitonsa.

Tapauksen taustalla on mahdollisesti se, että Tokion-kone yritti aloittaa lähtöään liian aikaisin ilman lähtölupaa. Suomen lennonjohtajain yhdistyksen puheenjohtajan Sakari Jämsän mukaan Kemiin lähdössä ollut DC9-kone sai lähtöluvan, kun taas Tokion-lennon olisi pitänyt odottaa omaa vuoroaan vielä muutamia minuutteja.

-Kemin-kone sai lähtöluvan ja kuittasi sen, kertoo Jämsä. Hänen mukaansa myös Tokioon lähdössä ollut matkustajakone ryhtyi syystä tai toisesta tekemään lähtöä samalla lähtöluvalla.

Nopea jarrutus johti siihen, että Tokion-koneen jarrut ja kaksi rengasta vaihdettiin. Kone pääsi lopulta lähtemään kuutisen tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.

Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä arvioi, että lentoyhtiö antaa selvityksensä ilmailuviranomaisille lähipäivinä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei Määtän mukaan satu usein vastaavanlaisia tapauksia, muualla maailmassa kyllä. Tokioon lähteneessä koneessa oli 207 matkustajaa ja Kemin-koneessa 60.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.