Mainos

Finnair tuplaa säästötavoitteensa

Finnair tavoittelee yli sadan miljoonan euron lisäleikkauksia kustannuksissa aiemman sadan miljoonan euron säästöjen lisäksi. Lisäsäästötavoitteista 70 miljoonaa euroa kohdistuu henkilöstökuluihin ja painottuu ensi vuoteen. Päätöstä uusien yt-neuvottelujen aloittamisesta ei ole vielä tehty.

Finnairin liikevaihto on laskenut alkuvuonna lähes 15 prosenttia reittiliikenteen vähentymisen ja lentolippujen keskihinnan laskun vuoksi.

Varatoimitusjohtaja Lasse Heinosen mukaan aikaisemmin tehdyt säästötoimet eivät riitä vaan kustannuksia joudutaan sopeuttamaan kun liikevaihto laskee.

- Suurin kuluerämme on henkilöstökulut, noin neljänneksen kaikista kustannuksistamme, siksi säästötavoitteissa paino kohdistuu niihin, Heinonen sanoo.

Toimihenkilöunionin puheenjohtajan Antti Rinne toteaa MTV Uutisille, että Finnairin henkilöstöjärjestöt eivät vielä kommentoi kriittisessä vaiheessa olevia neuvotteluja.

Finnairilla on paraikaa toteutuksessa edellinen, viime vuonna aloitettu tehostamisohjelma, josta puolet on kohdistunut henkilöstökuluihin. Suunnitelman mukaisesti tänä vuonna yli 6000 työntekijää lomautetaan eripituisiksi ajoiksi.

(MTV3)

LENTÄMINEN VÄHENEE KAIKKIALLA MAAILMASSA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.