Mainos

Finnair toivoo valtiolta tukea kohonneisiin kustannuksiin

Lentoyhtiö Finnair toivoo valtiolta miljoonien tukea turvallisuuskustannuksiin. Lisäksi tuki olisi tarpeen lentoyhtiöiden vakuutusmaksuille.

Finnairin pääjohtaja Keijo Suila toivoo lisärahoitusta turvallisuuskustannuksiin, jotka ovat kohonneet sen jälkeen, kun Bangkokin lentoreittiä muutettiin Afganistanin iskujen vuoksi. Reitin siirtäminen maksaa yhtiölle miljoona markkaa viikossa.

Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa pääjohtaja Suila on myös huolissaan lentoyhtiöiden vakuutusmaksujen korotuksista, jotka voivat yksistään kaataa lentoyhtiön. Suilan mielestä valtion pitäisi tulla vastaan vakuutusmaksuissa, jos vakuutusyhtiöt eivät sitä tee.

Lentoyhtiöt vaikeassa tilanteessa


Pääjohtaja Keijo Suila pelkää Euroopan lentoyhtiöiden ajautuvan talousvaikeuksiin. Hän arvelee, että ilmailualan kriisi voi kaataa Euroopassa kolmesta viiteen lentoyhtiötä. Swissairin ja Sabenan lisäksi vaarassa ovat hänen mukaansa ainakin italialainen Al Italia ja irlantilainen Aer Lingus.

Suila suhtautuu vielä kuitenkin luottavaisesti Finnairin kilpailukykyyn.
(MTV3)

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen suhtautuu kielteisesti kaikkeen lentoyhtiöiden rahalliseen tukemiseen.

(Seitsemän uutiset 14.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.