Mainos

Finnair tiukentaa sars-varotoimia

Finnair on alkanut tänään noudattaa lennoillaan tarkennettuja varotoimia sars-epidemian vuoksi. Yhtiöstä kerrotaan, että Finnairin kaikki miehistöt pitävät nenä-suu-suojaimia Bangkokin ja Hongkongin välisillä lennoilla. Finnair suosittelee lisäksi, että matkustamossa työskentelevät käyttäisivät maskeja neljästä kohteesta - Pekingistä, Bangkokista, Hongkongista ja Singaporesta - Helsinkiin palaavien lentojen aikana.

Pekingistä, Bangkokista, Hongkongista ja Singaporesta Suomeen lentävät matkustajat saavat halutessaan maskeja lähtöselvityksestä tai matkustamosta. Helsingistä näihin kohteisiin matkustavat voivat hekin saada maskin lentokoneiden matkustamosta.

Finnairin lennoilla ei ole toistaiseksi esiintynyt yhtäkään sars-epäilyä, mutta henkilökunta on varautunut siihen ja saanut yksityiskohtaiset ohjeet epäiltyjen tapausten varalta. Mahdollinen epäilty sijoitetaan mahdollisimman kauas muista matkustajista ja hänet suojataan nenä-suu-maskilla samoin kuin hänen kanssaan asioiva Finnairin henkilö.

Sars-tartunnan on tähän mennessä saanut arviolta 1600 henkilöä eri puolilla maailmaa ja tautiin on kuollut yli 60 ihmistä.

Kansanterveyslaitos ei vahvista uutta tautiepäilyä

Kansanterveyslaitos ei vahvista Ylen radiouutisten tietoa, jonka mukaan Suomessa olisi seurannassa uusi sars-keuhkokuume-epäily. Epidemiologiylilääkäri Petri Ruudun mukaan Kansanterveyslaitos ei tiedota enää mistään epäillyistä sars-tapauksista. Alustavia epäilyjä tulee ja menee jatkuvasti, koska lentoja Kaakkois-Aasiasta tulee koko ajan.

- Jos jotain uutta ilmenee, asiasta järjestetään tiedotustilaisuus, vakuuttaa infektiolääkäri Mia Valkonen.

Toistaiseksi mitään uutta kerrottavaa ei hänen mukaansa ole tullut.

Kansanterveyslaitoksen infektiolääkäreillä oli tänään puhelinkokous, jossa keskusteltiin EU:n tulevasta sars-politiikasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.