Mainos

Finnair selvittää maapalveluyhtiönsä järjestelyjä

Finnair hakee seuraavaksi säästöjä maapalveluista. Säästöjen ohella Finnair myös satsaa Aasian liikenteeseen. Yhtiö nostaa kaukolentojensa määrää jo talvella.

Finnair etsii ostajaa tai kumppania maapalveluyhtiölleen Northportille. Finnair perustelee maapalvelujen uudelleenjärjestämistä yhtiön tappioilla sekä sillä, että maapalvelut eivät kuulu lentoyhtiön ydintoimintoihin.

- Ratkaisut ovat vielä avoinna. Kyseeseen tulevat kumppani koko yhtiölle, ulkoistaminen tai myynti tai sitten samat ratkaisut vain jollekin tai joillekin yhtiön osille. Odotamme tarjouksia, ja selvitystyölle on annettu aikaa maaliskuun loppuun asti, sanoo Finnairin talousjohtaja Lasse Heinonen.

Hintalappua uudelleenjärjestelyllä saataville säästöille Finnair ei ole asettanut. Viime vuonna Northport teki noin 70 miljoonan euron liikevaihdolla muutaman miljoonan tappiot. Yhtiön 900 työntekijää tuottavaa muiden muassa check in - ja matkatavarapalveluja.

- Henkilökunnan tunnelmat ovat odottavat. Selvityksen alkaminen ei tullut yllätyksenä, sillä olemme odottaneet, että jotain Northportille tehdään, luonnehti pääluottamusmies Tommi Toivola.

Finnair nostaa Aasian-lentojensa viikkomäärää talvella

Aasian liikenteen kasvuun satsaava Finnair nostaa kaukolentojensa määrää jo talvella. Yhteensä yhtiön talvikauden Aasian-lentojen viikoittainen määrä nousee 44:ään, kun viime vuonna luku oli 33.

-Uutena kohteena tulee Intian Delhi. Samalla Tokioon tulee kaksi vuoroa lisää Osakaan yksi, luetteli yhtiön reittistrategiasta vastaava johtaja Petteri Kostermaa tiedotustilaisuudessa.

Kaikkiaan Finnair liikennöi talvella seitsemään kohteeseen Kiinassa ja Japanissa. Hittikohteena pysyy Bangkok, jonne Finnair lentää 14 kertaa viikossa.

- Lennämme talvella Aasiaan käytännössä kuusi lentoa vuorokaudessa. Muutos on melkoinen, sillä viisi vuotta sitten meillä oli alueelle vain yhdeksän viikkovuoroa, Kostermaa kuvaili.

Yhtiö odottaakin Aasian-reittiensä matkustajamäärän nousevan tänä vuonna miljoonaan.

- Kun saamme kaksi Airbus-konetta lisää laivastoomme ensi vuonna, määrä nousee 1,2 miljoonaan. Seuraavien kahden koneen lisäys vie matkustajamäärän 1,5 miljoonaan, arvioi Kostermaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.