Mainos

Finnair pysäytti piraattivaatteiden matkan Venäjälle

Finnair on keskeyttänyt kymmenien rahtikuljetusten sarjan Etelä-Koreasta Venäjälle. Tullin mukaan kahdesta venäläisen lentoyhtiön koneesta on löytynyt piraattituotteita. Finnair on ilmoittanut, että se toistaiseksi kieltäytyy huolitsemasta 20-40 ylimääräisen rahtikoneen sarjaa.

Tulli pysäytti eilen kaksi venäläiskonetta Helsinki-Vantaan lentokentälle, koska koneissa epäiltiin olevan väärennettyjä tuotteita. Niken ja Adidaksen suomalaiset edustajat ovat varmistaneet tuotteiden olevan väärennöksiä.
Tullin mukaan kaksi samantyyppistä rahtilentoa olisi saapunut Suomeen, mikäli lentosarjaa ei olisi keskeytetty.

Rahtikoneissa epäiltiin olevan täydet 80 tonnia piraattitavaraa. Torstaina paljastui, että väärennettyjä tuotteita olikin vain noin kymmenen tuhatta kiloa. Tämä on kuitenkin ennätysmäärä yksittäisessä takavarikossa.

Koneiden rahti on peräisin Kiinasta. Venäläiskoneet oli lastattu Etelä-Koreassa, ja vaatteiden oli tarkoitus jatkaa matkaansa rekoissa Venäjälle.

Tavarat tulee hävittää

Tullin ainoa keino päästä eroon piraattitavarasta on hävittäminen. Väärennettyjä tuotteita ei saa lain mukaan myydä eikä palauttaa.
-Laillinen tavara jatkaa matkaansa, kun koko lasti on käyty läpi, sanoo lentotullikamarin johtaja Risto Sirola. Hän uskoo koko 80 tonnin lastin olevan käyty läpi aikaisintaan lauantaina. Rahdit sisältävät laajan valikoiman tavaroita, esimerkiksi t-paitoja ja auton varaosia. Venäläiset lentokoneet jatkoivat matkaansa lastien purkamisen jälkeen jo tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.