Mainos

Finnair pyrkii jatkamaan lentoja tukitoimista huolimatta

Finnair uskoo, etteivät tänään uhkaavat lakon tukitoimet pysäytä yhtiön lentoja ainakaan täysin. Sen sijaan Finnair kertoo pyrkivänsä jopa lisäämään lentojen määrää ensimmäisestä lakkoviikosta.

Yhtiö lentää lähinnä Pohjois-Suomen kohteisiin sekä Tukholmaan, Pariisiin ja Brysseliin. Myös suosituista lomakohteista Espanjasta ja Thaimaasta tulee matkustajakoneita tänään Helsinkiin.

Auto- ja kuljetusalan liitto on uhannut katkaista polttoainekuljetukset Finnairin lennoille ja Ilmailualan unioni lopettaa tekniset palvelut.

Finnairin talousviestintäjohtaja Taneli Hassinen ei halua vielä arvioida, miten pitkään kolmannes lennoista pysyy turvattuina, jos lakko jatkuu.

- On vaikea määritellä tarkkaan, miten kauan se onnistuu. Joudumme jatkuvasti tekemään uusia poikkeusjärjestelyjä. Asiakaspalvelijamme ovat hyvin väsyneitä tilanteeseen ja he hoitavat tilannetta mittarit punaisella. Sen vuoksi haluaisimme, että lakko loppuu, Hassinen kommentoi.

Finnairin mukaan polttoainetta voidaan kuitenkin käydä tankkaamassa ulkomailla. Yhtiö myös varautuu vuokraamaan matkustamohenkilökuntaa ulkomailta, esimerkiksi Iso-Britanniasta.

- Ulkomaista työvoimaa on saatavilla noin kolmen vuorokauden varoitusajalla, Hassinen sanoo.

(MTV3 - STT)

Katso Finnairin talousviestintäjohtajan Taneli Hassisen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.