Mainos

Finnair perui kolme lentoa ylityökiellon vuoksi

Finnair joutui tänään perumaan lentäjien ylityökiellon vuoksi kolme illan lentoa.

Kaikkien miehistöpulan vuoksi peruttujen lentojen piti lähteä Helsinki-Vantaalta. Peruttujen lentojen määränpäät olivat Oulu, Vaasa ja Frankfurt.

Finnairilta kerrotaan, ettei muita perumisia ole tiedossa. Tämän päivän perumiset vaikuttavat kuitenkin myös huomisen lentoihin, sillä peruttujen vuorojen koneet olisi lennetty takaisin Helsinkiin huomenna. Finnairin mukaan kaikille matkustajille on saatu paikat korvaavilta lennoilta.

Liikennelentäjäliitto aloitti lauantaina ylikiellon vauhdittaakseen perjantaina katkenneita työehtosopimusneuvotteluja. Vielä eilen Finnairilta vakuutettiin, ettei ylityökielto vaikuttaisi ainakaan viikonlopun lentoihin.

Valtakunnansovittelija apuun neuvotteluissa?

Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Timo Willbergin mukaan vaatimukset ovat kierroksen yleisen linjan mukaisia. Kaikkine lisineen työntekijäpuolen havitteleman kolmivuotisen sopimuksen kustannusvaikutus olisi Willbergin mukaan noin 20 prosenttia.

Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Peter Forsström pitää vaatimuksia kohtuuttomina. Hän toivookin valtakunnansovittelijaa apuun.

Myös Willberg pitää mahdollisena, että sopua haetaan valtakunnansovittelijan kanssa. Yleensä valtakunnansovittelija puuttuu neuvotteluihin lakkovaroituksen jälkeen. Toistaiseksi lakolla ei ole uhattu.

Jumiutuneet neuvottelut koskevat noin 800 lentäjää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.