Mainos

Finnair palkkaa sittenkin korealaisia lentoemäntiä

Lentoyhtiö Finnairin uudelle Soulin-reitille saadaan sittenkin korealaista matkustamohenkilökuntaa. Yhtiö kertoi tänään , että 13 korealaisen työsopimuksia koskeneet väärinkäsitykset on selvitetty.

Päivää aiemmin Finnair kertoi rekrytoinnin menneen kiville, ja korealaisten piti olla saman tien lähdössä kotiin.

Soppaa hämmensi myös Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY, joka poikkeuksellisen kovasanaisessa tiedotteessa sanoi Finnairin houkutelleen korealaiset Suomeen katteettomilla lupauksilla. Heille oli liiton mukaan luvattu enemmän palkkaa ja paremmat työehdot kuin oli tarjolla.

Finnairin matkustamopalveluosaston johtaja Kati Lehesmaan mukaan korealaiset sanoutuvat nyt kokonaan irti SLSY:n tiedotteesta.

SLSY:n järjestösihteeri Hanne Siika-ahon mukaan tiedot olivat kuitenkin peräisin korealaisilta, jotka itse ottivat yhteyttä suomalaiseen ammattijärjestöön. Osa heistä oli ollut muiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden palveluksessa ja osasi verrata Finnairin tarjousta esimerkiksi KLM:n palkkatasoon.

- Olemme tyytyväisiä, että asia nyt ratkesi niin, että he saivat työpaikat, joita tulivat Suomeen hakemaan. Toivottavasti myös työehdot ovat meidän työehtosopimuksemme mukaiset, Siika-aho sanoi STT:lle.

Korean lähetystö apuna

Korealaiset pyysivät asian selvittelyyn myös Etelä-Korean suurlähetystön. Kielivaikeuksista ei Lehesmaan mukaan kuitenkaan ollut kyse, sillä korealaiset lentoemännät puhuvat hyvää englantia.

- Viestintäongelmia tässä on varmasti ollut moneen suuntaan. Nyt meillä on yhteinen käsitys, mitä on tapahtunut, ja he ovat kaikki allekirjoittaneet työsopimuksen, Lehesmaa sanoi.

Korealaiset alkavat lentää Finnairilla kesäkuun 2. päivästä alkaen, jolloin Soulin-reitti avataan.

Korealaishenkilöstön sopimukset on tehty kahden vuoden määräajaksi. Pysyviä työsuhteita Finnair tarjoaa vasta, kun Korean-reitin kannattavuus on varmistunut. Koneisiin tulee 9-10 hengen matkustamohenkilökunta, josta 8 on suomalaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.