Mainos

"Finnair on syöksykierteessä johdon osaamattomuuden vuoksi"

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne arvosteli kovin sanoin Finnairin johtoa Finnairin Lentovirkailijoiden yhdistyksen 60 -vuotisjuhlassa Helsingissä.

- Finnairin tappiollisen liiketoiminnan kaataminen henkilöstön ja heitä edustavien ammattiliittojen niskaan osoittaa eroavan toimitusjohtajan Jukka Hienosen olevan itse väärällä linjalla. Vastuu virheellisistä investoinneista tai epäonnistuneesta toiminnan laajentamisesta kuuluu johdolle. Henkilöstöä tai ammattiliittoja on turha syyllistää, Rinne sanoo.

Toimitusjohtaja Jukka Hienonen esitti henkilöstölle viiden prosentin palkanalennusta Finnairin kurssin korjaamiseksi.

- Ilmeisesti toimitusjohtajalla ei ole käsitystä, että viiden prosentin palkanalennus esimerkiksi lentovirkailijan vajaan 2 000 euron palkasta haavoittaa taloudellisesti pahemmin kuin esimerkiksi 10 prosentin palkanalennus Hienosen yli 50 000 euron kuukausipalkasta. Tällaisista palkanalennustarjouksista Finnairin henkilöstö kieltäytyy ilman ammattiliittojen apuakin. Sen ymmärtää jokainen tavallinen ihminen, Rinne huomauttaa.

Eroilmoituksensa yhteydessä toimitusjohtaja Hienonen esitti Finnairin taloudellisen tilanteen ratkaisemiseksi työehtosopimusten ja viranomaismääräysten keventämistä ennakkoluulottomasti.

- Toimihenkilöunioni on neuvotellut Finnairin kanssa voimassaolevista työehtosopimuksista. Olen luullut, että kesällä neuvottelimme hyvässä yhteisymmärryksessä Finnairin tekniikan talouden vakauttamisesta. Näissä neuvotteluissa kevennettiin työnantajan tavoitteen mukaisella ratkaisulla tuloslaskelmaa. Ehkä Hienosen tavoite ei olekaan ollut neuvottelu, vaan työnantajan yksipuoliset ilmoitukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.