Mainos

Finnair myy kotimaan lentoasemien maapalvelutoiminnot

RTG-yhtiö ryhtyy hoitamaan kotimaan lentokentillä muun muassa matkustajaselvityksiä.

Lentoyhtiö Finnairin tytäryhtiö Northport myy kotimaan lentoasemien maapalvelutoiminnot RTG-yhtiölle. Northport jatkaa maapalvelujen tuottamista vain Helsingin, Tukholman ja Oslon lentoasemilla.

RTG:lle siirtyvät maapalvelut kaikkiaan 13 lentoasemalla Turusta Ivaloon. Maapalveluihin kuuluvat muun muassa matkustajaselvitys, kuormaus ja lentokoneiden jäänpoisto.

- Järjestely on jatkoa Finnairin toimille keskittyä ydinliiketoimintoihin, perusteli Northportin toimitusjohtaja Tero Vauraste.

Yhtiöt eivät ole julkistaneet kauppahintaa. Finnair arvioi saavansa sopimuksesta kustannussäästöjä, mutta ne sisältyvät konsernin 80 miljoonan euron säästöohjelmaan.

Turun lentoasemaa lukuun ottamatta maapalvelut ovat tähänkin asti olleet Finnairin ulkopuolisten alihankkijoiden hoidossa. Northportin Turun työntekijät siirtyvät kaupan yhteydessä RTG:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Matkailupalveluja tuottava RTG on jo aiemmin hoitanut maapalveluja kuudella lentoasemalla, esimerkiksi Kittilässä, Kuopiossa ja Vaasassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.