Mainos

Finnair: Melu ei ole aito ongelma hotelleissa

Finnair vakuuttaa, että Tokion lentokenttähotellissa ei ole meluhaittoja. Finnairin lentäjien ja matkustamohenkilökunnan yöpymisestä Tokion-reitillä on noussut kohu, kun hotellia vaihdettiin keskustasta lentokenttähotelliin.

Aiemmin miehistö on yöpynyt Tokion keskustassa sijaitsevassa Takanawa Prince - hotellissa. Tänne on lentokentältä 80 kilometrin matka. Finnair pelkää, että lennot saattaisivat myöhästyä, jos miehistö jumittuisi ruuhkaan. Lisäksi hotellin vaihdosta kertyisi yhtiölle 300 000 euron säästöt vuosittain.

Nyt matkustamohenkilökunnan ja lentäjien mukaan Finnair on tehnyt yksipuolisen päätöksen siirtää majoitus Naritan lentokentällä sijaitsevaan Hilton-hotelliin.

- Neuvottelemme asiasta vielä huhtikuussa. Hotellivalinnathan perustuvat siihen, että saamme nukuttua rauhallisen yön ilman meluhaittoja ja muita epämukavuustekijöitä. Sopimuksessa on kerrottu, missä hotellin tulee sijaita juuri näitä meluhaittoja ajatellen, kertoo Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Koskenniemi.

Koskenniemi kertoo, että miehistölle valitaan tietyntasoiset hotellit, joissa turvallisuusnäkökulmat on huomioitu - muun muassa varauloskäyntien tulee olla kunnossa ja ikkunoiden ja huoneiden äänieristettyjä.

Finnairin viestintäpäällikkö Senja Larsenin mukaan Tokion lentokenttähotellissa on moninkertaiset ikkunat.

- Viiden tähden hotellissa tällainen on ehdottomasti otettu huomioon. Ei meidän tarkoituksenamme missään nimessä ole majoittaa miehistöä huonoon hotelliin. Olen aivan varma, että melutaso ei ole aito ongelma, Larsen sanoo.

Eilen Finnairin viestintäjohtaja Christer Haglund arveli, että miehistö vastustaa yöpaikan siirtämistä sen takia, että he haluavat yöpyä kaupungissa.

- Me asumme paljon hotelleissa, ja ympäristön täytyy olla virikkeellinen. Lentoasemilla olevat hotellit on tarkoitettu muutaman tunnin nukkumista varten, ei ne kovin virikkeellisiä ne ympäristöt ole, SLSY:n Koskenniemi myöntää.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.