Finnair: Madridin turman konetyyppi luotettava

Kuvassa Finnairin MD-82 -koneen huoltoa Helsinki-Vantaan kentän korjaamohallissa vuonna 2000. kuva: Lehtikuva

Finnairin mukaan yhtiöllä ei koskaan ollut ongelmia Madridin turman konetyypin MD-82:n kanssa. Finnair käytti vuosikausien ajan McDonnell Douglasin valmistamia MD-82 ja DC-9 -koneita.

Madridin onnettomuuskoneen tyyppisillä MD-82:lla ei enää nykyään lennetä Suomessa.

- Ne ovat tunnetusti luotettavia, mutta meidän liikenteessä ne tulivat yksinkertaisesti vanhoiksi. Konetyypistä luopumisella ei ollut mitään tekemistä turvallisuuden kanssa, kertoo Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Kone kulutti runsaasti polttoainetta, mikä oli epätaloudellista. Koneella ei lopulta ollut enää kannattavaa lentää reittiliikennettä.

- MD-82-koneet korvattiin uusilla Airbus A 320 -sarjan koneilla, jotka ovat huomattavasti taloudellisempia ja ympäristöystävällisempiä sekä matkustajienkin kannalta mukavampia, Määttä sanoo.

Madridin eilisessä lento-onnettomuudessa sai surmansa 153 ihmistä. Loukkaantuneita on 19, joista neljän tila on erittäin vakava. Turman syytä ei vielä tiedetä.

Viranomaiset arvioivat, että uhrien tunnistaminen vie vielä useita päiviä, sillä ruumiit ovat pahoin palaneet. Turman syy on vielä epäselvä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat