Mainos

Finnair: Liikenne saattaa normalisoitua viikonloppuna

Finnairin mukaan lentoliikenne saattaa normalisoitua viikonlopun aikana, mikäli Helsinki-Vantaan lentoaseman kuormaustyöntekijät palaavat töihin.

Ilmailualan unioni (IAU) jätti työnantajalle tänään ehdotuksen kiistan ratkaisusta ja odottaa vastausta sunnuntaihin asti. Työntekijät palaavat IAU:n mukaan ainakin toistaiseksi töihin.

- Jos he palaavat normaaleihin työvuoroihinsa, minulla on vakaa uskomus, että lentoliikenne palautuu vaiheittain viikonlopun aikana. Yksittäisiä lentojen peruutuksia ja joitakin myöhästymisiä saattaa kuitenkin tapahtua, sanoo osastonjohtaja Lassi Rönkkönen Finnairista.

Tänään Finnair on joutunut perumaan 11 edestakaista lentoa. Rönkkösen mukaan yksittäisiä peruutuksia saattaa tulla vielä myöhemmin tänään.

- Riippuu siitä, kuinka nopeasti työntekijät saadaan riviin. Jos he tulevat työvuoron alkuun, se ei tarkoita, että he aloittavat tällä sekunnilla.

Rönkkösen mukaan Finnairin tilanne on parantunut tämän päivän aikana.

- Myöhästymiset ovat olleet huomattavasti pienempiä. Matkatavaratkin ovat tulleet tämän päivän aikana saapuvilta lennoilta aika nopeasti, 20-40 minuutissa.

Finnair on joutunut perumaan maanantaista lähtien yhteensä noin 90 edestakaista lentoa. Perumiset ovat koskettaneet vajaata 9000 matkustajaa.

Finnair on saanut purettua työtaistelun aikana syntynyttä matkatavarasumaa. Noin 12 000 matkalaukusta yli 4000 on toimitettu asiakkaille.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.