Mainos

Finnair kuljetti 8,3 miljoonaa lentomatkustajaa

Lentoyhtiö Finnairin matkustajamäärä kasvoi viime vuonna runsaat kaksi prosenttia vuotta aiemmasta. Finnair kuljetti tänään julkistettujen tietojen mukaan viime vuonna vajaat 8,3 miljoonaa matkustajaa.

Finnairin matkustajakäyttöaste laski puoli prosenttiyksikköä 75,2 prosenttiin. Nopeimmin viime vuonna kasvoi Aasian liikenne, jonka matkustajamäärä nousi 1,3 miljoonaan henkilöön.

Reittiliikenteen kasvu jäi viime vuonna vajaaseen prosenttiin. Rahtiliikenne kasvoi 3,5 prosenttia vuotta aiemmasta. Rahtia Finnair lennätti 102 000 tonnia.

Finnair on pitänyt matkustajansa, mutta on joutunut kysynnän laskettua pudottamaan lentolippujen hintoja. Edessä saattaa olla myös reittiverkon supistaminen.

- Olemme pyrkineet taistelemaan markkinaosuuksista ja saaneet kyllä koneet lentämään täysinä. Se on ollut se myönteinen puoli. Huono puoli on sitten se, että lipusta saatava hinta on heikentynyt, kertoo Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienonen.

- On tietysti selvää, että tällaisen taloudellisen taantuman tullessa täytyy entistä tarkemmin katsoa, että mitkä reitit kannattavat. Kirves täytyy pitää aika terävänä. Jos kannattamattomia reittejä tulee, sellaisia ei lennetä, Hienonen jatkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.