Mainos

Finnair käynnistää säästötoimet

Finnair vähentää henkilöstöä jopa tuhannella. Syynä on maailmantalouden tila ja Irakin kriisi.

Pääjohtaja Keijo Suila kertoi tänään, että yhtiö ryhtyy sopeutustoimiin varmistaakseen taloudellisen kuntonsa kiristyneillä markkinoilla.

Finnair aloittaa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa osana laajamittaista säästöohjelmaa. Suila ei kertonut miten monesta työpaikasta neuvotellaan.

Ilmailualan unionin puheenjohtajan Rainer Hakalan mukaan Finnair on kertonut henkilöstön vähennystarpeen olevan koko konsernissa noin tuhat. Jos Irakin kriisi pitkittyy, määrä saattaa kasvaa vielä toisella tuhannella. Yhtiö lähettää kutsun vähennyksiä koskevaan neuvotteluun henkilöstöjärjestölle ensi maanantaina.

Sopeutustoimet ovat pääjohtaja Suilan mukaan tarpeen, koska maailmantalouden heikko tilanne ja pitkään jatkunut Irakin kriisi on vähentänyt lentomatkojen kysyntää. Markkinatilanteen kiristymisen vuoksi hintataso on laskenut samaan aikaan, kun toimintakulut ovat nousseet.

-Suunniteluilla toimilla pyrimme säilyttämään Finnairin elinvoimaisena ja kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa, sanoi Suila.

Suuri merkitys on myös alan hintakilpailulla sekä ulkomailla että kotimaassa. Kotimaan markkinoille Finnair on hiljattain saanut uusia halpalentoyhtiöitä kilpailemaan kanssaan. -Selvää on, että ne osaltaan vaikuttavat yleistilanteeseen ja hintakilpailu kiristyy entisestään, talous- ja rahoitusjohtaja Petri Pentti sanoo uusista tulokkaista.

(MTV3-STT)

Katso myös Leena Laakson juttu aiheesta
(Talousuutiset 20.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.