Mainos

Finnair karsii matkatoimistoverkkoaan

Muutoksia perustellaan sopeutumisella matkamyynnin muuttuneeseen tilanteeseen, kuten verkkokaupan lisääntymiseen.

Matkatoimisto Area myy suuren osan katutason toimistoista samaan Finnair-konserniin kuuluvalle Suomen Matkatoimistolle (SMT). Sopimuksella keskitetään matkatoimistopalveluita ja pyritään tehostamaan toimintaa.

Kauppa kattaa Arean matkatoimistot Jyväskylässä, Kemissä, Lahdessa, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Vaasassa. Kauppaan sisältyvät myös Arean vapaa-ajan matkatoimistot Hämeenlinnassa, Oulussa ja Turussa. Lisäksi SMT siirtää Etumatkojen matkantuotannon Aurinkomatkoille.

Tarkoitus on purkaa päällekkäisiä toimintoja ja yhdistää matkatoimistoja niillä paikkakunnilla, joilla on sekä Arean että SMT:n toimistot. Kauppa ei vaikuta jo myytyihin matkoihin.

Järjestely on osa Finnairin remonttia, johon liittyvistä yt-neuvotteluista ilmoitettiin toukokuun alussa. Liikkeenluovutus astuu voimaan heinäkuussa ja se koskee noin 70 henkeä. Finnairin matkapalveluista vastaava johtaja Kaisa Vikkula uskoo, että henkilöstövähennyksistä saataneen päätös ennen kesälomia.

Area jatkaa matkapalveluiden kehittämistä yritysasiakkaille. Kuluttajille suunnattuja vapaa-ajan matkoja se myy vastaisuudessa lähinnä sähköisten kanavien ja puhelunpalvelun kautta, joskin yhtiölle jää kaksi vapaa-ajanmatkatoimistoa Helsinkiin ja Tampereelle.

SMT:sta on tarkoitus kehittää matkailun tavaratalo. Siihen tähdätään kattavalla myyntitoimistoverkostolla sekä sähköisen kaupan ja laajennetun puhelinpalvelun avulla.

Vikkulan mukaan tehostaminen on tarpeen, koska matkatoimistoala on rakennemuutoksen kourissa.

- Kuluttajakäyttäytymisessä on tapahtunut muutosta. Internet on tullut uutena jakelutienä mukaan eli entistä suurempi osa ihmisistä menee ostamaan suoraan netistä helpot matkatuotteet kuten lentoliput ja valmismatkat.

Lisäksi lentoyhtiöt ja matkantuottajat maksoivat aiemmin matkatoimistoille myyntipalkkioita, mutta nykyään niiden pitää saada tulonsa matkustajien maksamasta palvelupalkkiosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.