Mainos

Finnair karsii 200 työntekijää

Finnair jatkaa rajuja tehostamistoimia. Finnair vähentää henkilöstöään 200:lla. Vähennykset kuuluvat suunnitelmaan yhdistää reitti- ja lomalennot samaan organisaatioon. Finnairin uusi organisaatiomuutos astuu voimaan lokakuun alussa.

Yhtiö ei vielä ota kantaa siihen, mihin henkilöstöryhmiin vähennystarve kohdistuu. Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen sanoo MTV:n uutisille, että asia tarkentuu syksyn aikana.

Toimenpiteet ovat osaa Finnairin 100 miljoonan euron säästöohjelmaa, joka käynnistettiin kesäkuussa yhtiön viime vuonna käynnistämän 100 miljoonan euron säästöohjelman lisäksi.

Erityistä yt-prosessia Finnairilla ei ole suunnitteilla.

- Yhteistä yt-prosessia ei ole käynnistymässä. Kun tämä organisaatiomuutos etenee, eri ryhmien yt-neuvottelut käydään siinä vaiheessa, kun ne tulevat ajankohtaisiksi, Taneli Hassinen sanoo.

Viime viikolla toimitusjohtaja Jukka Hienonen ilmoitti eroavansa tehtävästään. Hienonen kertoi olevansa tyytymätön Finnairin tulokseen ja joidenkin henkilöstöjärjestöjen sopeutumisvaikeuksiin.

Finnairin tulos ennen veroja oli huhti-kesäkuussa reilut 35 miljoonaa euroa tappiolla. Yritys kamppailee vaikeassa markkinatilanteessa ja on jo käynyt läpi useita kulukuureja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.