Mainos

Finnair kääntyi tappiolle

Toimitusjohtaja Jukka Hienonen arvioi polttoaineen kallistumisen aiheuttavan Finnairille tänä vuonna noin 120 miljoonan euron lisälaskun.

Finnairin toiminnallinen tulos kääntyi ensimmäisellä neljänneksellä tappiolliseksi pääosin lentopolttoaineen kallistumisen vuoksi. Finnairin liiketappio nousi tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 5,2 miljoonaan euroon, kun yhtiön liikevoitto vuotta aiemmin oli 18,7 miljoonaa euroa.

Finnairin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 8,3 prosenttia ja nousi 480 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tappio nousi 0,05 euroon, kun yhtiö vuotta aiemmin teki 0,14 euron osakekohtaisen voiton. Tappio ennen veroja oli 5,2 miljoonaa euroa, kun tulos vuotta aiemmin oli 17,4 miljoonaa euroa voitollinen.

Toimitusjohtaja Jukka Hienonen arvioi polttoaineen kallistumisen aiheuttavan Finnairille tänä vuonna noin 120 miljoonan euron lisälaskun. Lentopetrolin nykyhinnoilla polttoainekustannukset nousevat tänä vuonna 20 prosenttiin liikevaihdosta, kun niiden osuus viime vuonna oli 15 prosenttia, totesi hän.

- Lentolippujen hintojen nosto ei Euroopan nykyisessä markkinatilanteessa ole juuri mahdollista. Nyt katsotaan kenen kantti kestää. Tehot on saatava muilta toiminnan alueilta ja kasvu suunnattava siihen ilmansuuntaan, jossa sille on terveet edellytykset, sanoi Hienonen.

Finnairin matkustajaliikenne kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,2 prosenttia. Matkustajakäyttöaste nousi 1,3 prosenttiyksikköä 74,6 prosenttiin. Finnairin yksikkötuotot kasvoivat 4,2 prosenttia. Yksikkökustannukset kasvoivat kuitenkin polttoaineen kallistumisen takia 10,2 prosenttia.

Aasian liikenne oli alkuvuonnakin Finnairin vahvin kasvualue. Alkuvuonna liikenne kasvoi lähes 25 prosenttia. Hienosen mukaan Aasian liikenne on jo turvannut Finnairissa 3000 työpaikkaa ja luo lähivuosina arviolta yli tuhat uutta työpaikkaa pelkästään lentotoiminnassa ja välillisesti vielä enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.