Mainos

Finnair jatkaa tappioiden kitkemistä

Vielä edellisvuonna yhtiö pääsi lähes sadan miljoonan euron tulokseen.

Lentoyhtiö Finnair jatkaa tänä vuonna tappioiden karsimista. Viime vuonna kallis lentopetroli ja lentolippujen hintasota painoivat yhtiön tuloksen 15 miljoonaa euroa tappiolle.

Edellisvuonna tulosta kertyi 88 miljoonaa. Yhtiön liikevaihto nousi 6,3 prosenttia.

Toimitusjohtaja Jukka Hienosen mukaan Finnair hakee maapalveluja tuottavalle Northport-tytäryhtiölleen uusia omistusjärjestelyjä. Yhtiön tavoitteena on saada toiminta kannattavaksi ensi vuoteen mennessä.

Aero Airlines lopetetaan

Finnairin Viroon rekisteröimä tytäryhtiö Aero Airlines ajetaan nykymuodossaan alas. Finnairin viestintäpäällikkö Taneli Hassinen kertoo sanomalehti Keskisuomalaisessa, että alasajon syynä on Aeron luopuminen kaikista koneistaan. Finnairin politiikkana on lehden mukaan ollut Aeron käyttämän ikäluokan koneista luopuminen.

Aero on lentänyt Suomessa reittivuoroja muun muassa Joensuuhun, Jyväskylään, Kuopioon, Tampereelle, Turkuun, Kokkolaan ja Vaasaan. Enimmillään päivittäisiä lentoja on ollut Suomessa nelisenkymmentä.

Aeron tulevaisuutta Finnairissa vielä pohditaan. Hassisen mukaan yhtenä vaihtoehtona on ollut Aeron keskittäminen lomalentoihin.

Finnair perusti Aeron Viroon vuonna 2001.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.