Mainos

Finnair ja Britis Airways julkistivat yhteistyökuvion

Finnair ja British Airways julkistivat tänään Pohjois-Euroopassa alkavan yhteistyönsä yksityiskohdat. Sopimus sisältää yhteensä 15 edestakaista päivittäistä yhteistyö- eli code share -lentoa Helsingin ja Lontoon sekä Tukholman välillä. Kokonaan uusi non stop -reitti avataan Lontoon Gatwickista Helsinkiin.

Yhtiöiden muidenkin lentojen aikatauluja sovitetaan yhteen, jatkoyhteyksiä parannetaan ja molempien yhtiöiden kanta-asiakasohjelmien bonuspisteet tulevat matkustajien käyttöön. Kaikki uudistukset tulevat voimaan 29. maaliskuuta.

Finnair on tehnyt British Airwaysin saksalaisen tytäryhtiön Deutsche BA:n kanssa erillisen yhteistyösopimuksen, jolla Finnairin pohjoismaiset reitit linkitetään Saksan sisäisiin yhteyksiin.

Deutsche BA, joka lentää kaikkiin Saksan suurimpiin kaupunkeihin, on Saksan kotimaan reiteillä Lufthansan vahva kilpailija. Finnairin aiemmin kaavailema yhteistyö Lufthansan kanssa kariutui, kun Lufthansa alkoi rakentaa yhteistyötä yhteispohjoismaisen SAS:n kanssa, joka tammikuussa osti myös suomalaisen Air-Botnian. Finnair ja British Airways kertovat nyt pyrkivänsä lentomatkustajien ykkösvalinnaksi Pohjoismaissa, mikä tietää tiukkaa kilpailua SAS-Lufthansa -allianssin kanssa.

BA:n strategiajohtaja John Patterson ei perjantain tiedotustilaisuudessa silti vielä luvannut lentomatkustajille alennuksia vaan sanoi markkinoiden määräävän hintatason.

British Airwaysin reittiverkosto kattaa 162 kohdetta 83 maassa ja sen laivastoon kuuluu yli 250 lentokonetta. Yhdessä eri yhteistyökumppanien kanssa se tarjoaa yhteyksiä 463 kohteeseen 105 maassa.

Finnair harjoittaa reittiliikennettä 49 ulkomaiseen kohteeseen. Finnairin laivastoon kuuluu 57 lentokonetta. British Airways on nyt Finnairin pääkumppani, mutta Finnairilla on jo ennestään jonkin asteista yhteistyötä 17 lentoyhtiön, mm. Swissairin ja Deltan kanssa.

Finnairin pääjohtajan Antti Potilan myös näitä sopimuksia on tarkoitus jatkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.