Mainos

Finnair ja American Airlines tiiviimpään yhteistyöhön

Finnair ja American Airlines tiivistävät yhteistyötään. Yhtiöt ovat saaneet Yhdysvaltain liikenneministeriöltä luvan sopia muiden muassa hinnoista ja aikatauluista.

Yhtiöillä on jo ennestään ollut laaja kaupallinen yhteistyö. Nyt Yhdysvaltain liikenneministeriö myönsi Finnairille ja American Airlinesille ns. antitrust immuniteettisuojan, jossa yhtiöt voivat sopia reittiverkoista, markkinoinnista ja hinnoittelusta.

-Tarvitsemme tällaisia yhteishintoja, koska lennämme itse pelkästään New Yorkiin ja USA on paljon muutakin kuin New York. American ei taas lennä tänne ollenkaan. Suomen ja USA:n välillä kumpikaan yhtiö ei yksin pysty tekemään paljoakaan, mutta yhdessä pystymme kattamaan koko USA:n. Tarkoituksena on saada yhteishinnoittelu mahdollisimman moneen USA:n kohteeseen, johtaja Kari Koli Finnairista sanoo.

Tällä haavaa Finnairin ja American Airlinesin markkinaosuus Suomen ja Yhdysvaltain välisissä lennoissa on noin kolmannes.

Ennestään Finnairilla on vastaavanlainen sopimus British Airwaysin kanssa Skandinavian ja Englannin väliseen liikenteeseen. Koli uskoo tällaisten yhteistyösopimusten lisääntyvän maailmalla. Finnairin isoista kilpailijoista tällainen yhteistyösopimus amerikkalaisen lentoyhtiön kanssa on muiden muassa ranskalaisella Air Francella (Deltan kanssa), saksalaisella Lufthansalla (United Airlinesin kanssa) sekä hollantilaisella KLM:llä (North Westin kanssa).

Viranomaiset tosin valvovat tarkasti sitä, etteivät tällaiset partnerisopimukset vääristä kilpailua eli ettei mitkään yhtiöt tätä kautta saa määräävää markkinaosuutta. Siksi British Airways ja American Airlines eivät saaneet antirust immuniteettisuojaa yhteistyölleen. Käytännössä lentoyhtiöt saivat luvan, mutta amerikkalaisviranomaiset asettivat sen verran tiukat ehdot yhteistyölle, etteivät lentoyhtiöt siihen suostuneet.
American Airlines on maailman suurin lentoyhtiö, jolla on noin 4400 lentoa päivittäin. Sen lentoverkko ulottuu 250 kaupunkiin 41 maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.