Mainos

Finnair irtisanoo yli 120 henkeä

Finnair irtisanoo yt-neuvottelujen seurauksena runsaat 120 työntekijää. Lisäksi yli 3000 lomautetaan tämän vuoden aikana pääsääntöisesti 2-3 viikon ajaksi.

Yhtiö aloitti yt-neuvottelut kesäkuussa tavoitteenaan 25 miljoonan euron säästöt. Tuolloin arvioitiin, että työpaikkoja olisi vähennettävä 500. Nyt irtisanottavien yli sadan henkilön ja noin 400 määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyy viimeistään kevään aikana.

Viime vuoden lopulla Finnair tarjosi neuvotteluissa työntekijäjärjestöille palkanalennuksia vaihtoehtona lomautuksille ja irtisanomisille, mutta yksikään Finnairin työntekijäjärjestö ei suostunut palkanalennuksiin.

- Irtisanomiset jakautuvat eri puolille taloa, lähinnä ne kuitenkin koskevat toimistotöissä olevaa henkilöstöä, kertoo Finnairin talousviestinnästä ja sijoittajasuhteista vastaava johtaja Taneli Hassinen.

Päättyvät määräaikaiset työsuhteet sekä lomautettavat henkilöt ovat puolestaan enimmäkseen makustamopalveluhenkilöstöä. Hassinen kuitenkin vakuuttaa, että muutoksen ei pitäisi näkyä asiakkaille.

- Olemme päättäneet vähentää kapasiteettia ja tarjontaa, mutta palvelun tasoa ei ole tarkoitus vähentää.

Finnair päätyi rajuihin toimiin, koska ihmiset lentävät yhä vähemmän ja myös lentolippujen hinnat laskevat jatkuvasti. Finnair on tehnyt jo joitakin vähennyksiä reitteihinsä, mutta yhtiön mukaan mitään suurta reittikohteiden vähennystä ei ole lähiaikoina kuitenkaan tiedossa.

Hassinen muistuttaa, että osa henkilöstöstä, varsinkin johtoryhmä, on luopunut lomarahoistaan ja leikannut omia palkkojaan osana säästötoimia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.