Mainos

Finnair harkitsee uutta konetyyppiä

Finnair harkitsee konekalustonsa uusimista. Tarkoituksena on hankkia pienempiä koneita mm. vanhojen DC-9-koneiden tilalle.

Lentomatkustajien määrän vähentyminen syyskuun terrori-iskujen myötä pakottaa Finnairin harkitsemaan konekalustonsa strategian uusimista. Yhtiö suunnittelee kokonaan uuden, pienemmän konetyypin hankintaa MD- ja Airbus -koneiden rinnalle hoitamaan kotimaan ja Euroopan lentoja.

Yksi vahvimmista vaihtoehdoista on brasilialaisen valmistajan konetyyppi, mutta se on vielä suunnitteluvaiheessa. Finnairin mahdollinen investointi pariinkymmeneen uuteen koneeseen maksaisi jopa miljardi euroa.

Uudella konetyypillä haetaan säästöjä. Pienemmällä hankintahinnalla, edullisemmilla liikennöintikustannuksilla ja paremmalla käyttöasteella lentämisestä saataisiin taas kannattavaa.

Finnairin mukaan päätöksellä on kiire, sillä muutkin lentoyhtiöt saattavat haistaa muuttuneet tilanteet ja sen myötä pienten suihkukoneiden toimitusajat venyisivät kohtuuttoman pitkiksi. Nyt toiveena olisi saada uusi kalusto käyttöön vuoden 2004 lopulla.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 21.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.