Mainos

Finnair hankkii kolme uutta Airbus-konetta

Finnair on järjestellyt uudelleen Airbus-koneiden hankintaohjelmaansa. Yhtiö vuokraa kolme uutta Airbus A320 -lentokonetta singaporelaiselta Singapore Aircraft Leasing Enterprise (S.A.L.E.) -leasingyhtiöltä ja sen amerikkalaiselta kumppanilta Boullioun Aviation Serviceltä. Koneet toimitetaan Finnairille tammi-maaliskuun aikana.

Finnair oli aiemmin sopinut ostavansa itse Airbusilta vielä seitsemän uutta 320-konetta. Nyt S.A.L.E. ja Boullioun ostavat kolme näistä koneista Finnairilta ja vuokraavat ne takaisin yhtiölle pitkäaikaisella leasing-sopimuksella. Finnair säästää järjestelyllä tuntuvasti rahoituskuluja, kun sen ei tarvitse hankkia korollista velkaa koneinvestointeja varten. -Vuokraratkaisu antaa yhtiölle lähivuosina lisää rahoituksellista joustavuutta, Finnairin talous- ja rahoitusjohtaja Petri Pentti sanoo.

Tarkempaa arviota kertyvien säästöjen määrästä Pentti ei halua antaa, koska nyt hankittavien koneiden ostajat eivät ole halunneet julkistaa koneista maksamaansa kauppasummaa. Tämän kokoluokan Airbus-koneiden listahinnat liikkuvat kuitenkin yleensä 50 miljoonan dollarin eli noin 335 miljoonan markan (runsaan 56 miljoonan euron) vaiheilla. Kolmen koneen hinnaksi kertyisi silloin noin miljardi markkaa eli noin 170 miljoonaa euroa.

Pentin mukaan Finnairin tavoitteena on myös lähivuosina pääosin hankkia uutta kalustoa mieluummin vuokraamalla kuin ostamalla. Pitkällä tähtäimellä vuokrakoneet mahdollistavat myös kapasiteetin joustavamman hallinnan.

Nyt vuokrattavien kolmen koneen jälkeen Finnair on edelleen sitoutunut vielä neljän Airbus 320:n hankintaan. Yhtiö kertoi jo viime kuussa neuvottelevansa Airbusin kanssa mahdollisista uusista järjestelyistä myös näiden koneiden osalta. -Ne saattavat pitää sisällään toimitusten viivyttämistä tai jopa viime kädessä perumista. Neuvottelut jatkuvat, ja varsin hyvässä hengessä, Pentti sanoi. Nyt hankituista koneista tulee Boulliounin ja yksi SALE:n omistukseen.

Finnairilla on jo ennestään käytössä kaksitoista Airbus A320 -perheen konetta. Leasingyhtiöt S.A.L.E. ja Boullioun taas omistavat tai hallinnoivat yhteensä 107:ä lentokonetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.