Finnair haluaa selvät säännöt lentotukiin

Finnair kaipaa EU:n komissiolta selkeitä pelisääntöjä lentoyhtiöiden tukemiseen, sanoi pääjohtaja Keijo Suila tänään. EU:n neuvosto edellytti tänään, että komissio määrittelee periaatteet, joiden mukaan jäsenvaltiot voivat myöntää talousongelmista kärsiville lentoyhtiöille rajattuja tukia.

-Olemme jo aiemmin ilmoittaneet vastustavamme yhtiö- ja reittikohtaisia valtion tukia, koska ne vääristävät vääjäämättä kilpailua. Jos korvauksia nyt kuitenkin jaetaan, olisi ehdoton tasapuolisuus taattava, korosti Suila.

EU:n valtiovarain- ja liikenneministereiden päätös koski terroristi-iskujen välittömästi aiheuttamia tappioita Yhdysvaltain ilmatilan sulkemisen johdosta. Se sisälsi myös takuiden myöntämisen määräajaksi kolmansille osapuolille aiheutettujen sota- ja terrorismivahinkojen osalta sekä valtioiden roolin turvatason nostamiseen liittyvien kustannusten osalta.

Komissio on myös todennut, että lisääntyneet turvakustannukset tulisivat valtioiden hoidettaviksi.

-Finnair odottaa nyt komission tarkempaa linjausta ja harkitsee sen jälkeen oman kantansa. Nyt keskitymme omien säästöohjelmien läpivientiin, kertoi Suila.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat