Mainos

Finnair haluaa selvät säännöt lentotukiin

Finnair kaipaa EU:n komissiolta selkeitä pelisääntöjä lentoyhtiöiden tukemiseen, sanoi pääjohtaja Keijo Suila tänään. EU:n neuvosto edellytti tänään, että komissio määrittelee periaatteet, joiden mukaan jäsenvaltiot voivat myöntää talousongelmista kärsiville lentoyhtiöille rajattuja tukia.

-Olemme jo aiemmin ilmoittaneet vastustavamme yhtiö- ja reittikohtaisia valtion tukia, koska ne vääristävät vääjäämättä kilpailua. Jos korvauksia nyt kuitenkin jaetaan, olisi ehdoton tasapuolisuus taattava, korosti Suila.

EU:n valtiovarain- ja liikenneministereiden päätös koski terroristi-iskujen välittömästi aiheuttamia tappioita Yhdysvaltain ilmatilan sulkemisen johdosta. Se sisälsi myös takuiden myöntämisen määräajaksi kolmansille osapuolille aiheutettujen sota- ja terrorismivahinkojen osalta sekä valtioiden roolin turvatason nostamiseen liittyvien kustannusten osalta.

Komissio on myös todennut, että lisääntyneet turvakustannukset tulisivat valtioiden hoidettaviksi.

-Finnair odottaa nyt komission tarkempaa linjausta ja harkitsee sen jälkeen oman kantansa. Nyt keskitymme omien säästöohjelmien läpivientiin, kertoi Suila.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.