Mainos

Finnair ei toistaiseksi lomauta

Finnair ei ainakaan vielä lomauta väkeään lennonjohtajalakon vuoksi. Yhteistoimintaneuvotteluissa todettiin tänään, että välittömiä perusteita lomautuksiin ei toistaiseksi ole.

Finnair on kuitenkin kehottanut koko henkilöstöään käyttämään rästivapaitaan ja työvuorojen siirtoja ja aikaistamaan koulutusohjelmiaan. Niiden vaihtoehtona yhtiö on jo aloittanut palkanmaksun keskeyttämisohjelman toiminnoissa, joissa työ on lakon vuoksi estynyt. Kenenkään palkanmaksua ei vielä ole keskeytetty, kertoo Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Työsopimuslain mukaan palkanmaksu voidaan keskeyttää työn estymisen perusteella. Töiden pitää estyä ainakin kahden viikon ajan.

Lomautusvaihtoehto edelleen voimassa

Vaikka lomautusvaroituksia ei ole jätetty, lomautusvaihtoehto on yhä olemassa. Yt-neuvottelut jatkuvat viikon kuluttua. Siihen menneessä selvitellään mahdollisten lomautusten taloudelliset ja toiminnalliset perusteet, alkamisajankohta, kesto ja lomautuksen piiriin tulevan henkilöstön määrä ammattiryhmittäin.

Finnair ilmoitti helmikuun puolivälissä aloittavansa henkilöstönsä kanssa yt-neuvottelut mahdollisista lomautuksista. Yhtiön lentoliikenteestä voidaan maaliskuun alusta alkaneiden uusien lennonjohtojärjestelyjen turvin hoitaa alle puolet normaalista.

Finnairin mukaan yhtiölle kertyy menetyksiä noin 25 miljoonaa markkaa viikossa. Helsinki-Vantaan lentoaseman liikenteen täydellinen pysähtyminen maksaa lisäksi 15 miljoonaa markkaa päivässä.
Kenttä on maaliskuun alusta lähtien suljettuna lakon aikana tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin supistettu lentoliikenne hoidetaan Tampereen kautta.
(STT) Viime viikolla yhtiössä selvitettiin osastoittain, millainen toiminta-aste lakon aikana on ollut ja millaisen sen odotetaan jatkossa olevan.

Johtaja Henrik Arlen mukaan tänään yt-neuvottelukunnan kokouksessa käsitellään selvityksen tuloksia, mutta minkäänlaisista päätöksistä ei ole varmuutta.

Jos päätöksiä tehdään, kyse on Arlen mukaan korkeintaan lomautusvaroituksesta. Tällöin lomautukset astuisivat voimaan aikaisintaan kahden viikon päästä. Mahdollisten lomautusten pituudesta ja laajuudesta ei vielä ole tietoa.

Yt-neuvottelut alkoivat Finnairissa viime maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.