Mainos

Finnair ei lopettanutkaan moottorikorjaamoa - yrityskauppa saattaa toteutua

Lentoyhtiö Finnair jatkaa yhä yrityskauppaneuvotteluja amerikkalaisen moottorikorjaajan GA Telesiksen kanssa. Finnair yrittää kaupata moottorihuoltoliikennetoimintaa, jonka suomalaisyritys oli alkuperäisen suunnitelman mukaan ajamassa alas vuoden loppuun mennessä.

Neuvottelut ovat koskeneet moottoreiden huoltotoimintaa, jota Vantaalla on tehty kolmansien osapuolten eli muiden kuin Finnairin koneiden moottoreille.

Jos kaupat eivät toteudu, Finnair irtisanoo loput noin 80 henkilöä moottorihuollosta. Irtisanomiset ovat vaihtoehto toimintojen myymiselle ja työntekijöiden siirtymiselle amerikkalaisyhtiöön.

– Emme ole halunneet ajaa toimintaa alas, kun meillä on vielä mahdollisuus pelastaa nämä työpaikat. Ja meillä on tietenkin toiveissa, että kauppa toteutuu, Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV3 Uutisille.

Hän ei halua kuitenkaan kertoa tarkemmin neuvottelujen aikatauluista sekä yksityiskohdista.

Aiemmin yrityskauppoja hiersi ammattiliittojen ja GA Telesiksen väliset neuvottelut työehdoista. Osapuolet pääsivät pitkien neuvottelujen jälkeen sopuun lokakuun lopussa.

Finnair on lakkauttanut muun moottorihuoltonsa Helsinki-Vantaalla ja työt ulkoistettiin heinäkuussa sveitsiläiselle SR Technicsille. Noin 150 Finnairin moottorihuoltotyöntekijää irtisanottiin syksyn aikana.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut GA Telesiksen edustajia kommentoimaan asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.