Mainos

Finnair ei kuljeta valaanlihaa

Finnair kieltäytyy 22 muun lentoyhtiön ohella kuljettamasta valaanlihaa. Finnair ilmoitti asiasta tänään hiukan sen jälkeen kun SAS oli tehnyt vastaavanlaisen päätöksen.

Myös Finnair pidättäytyy valaasta tehtyjen tuotteiden kuljetuksesta. Aiemmin tänään Skandinavian lentoyhtiö SAS ilmoitti kieltäytyvänsä parinkymmenen muun lentoyhtiön tavoin kuljettamasta norjalaista valaanlihaa. Norjan on tarkoitus aloittaa valaanlihan vienti myöhemmin tänä vuonna. Finnairista todettiin, että se ei boikotoi minkään tietyn maan valastuotteita.

Vielä viikko sitten SAS totesi, ettei se ryhdy aktiivisesti boikotoimaan valaanlihakuljetuksia. Yhtiö muutti kuitenkin mieltään sen jälkeen, kun ympäristöjärjestö Greenpeace oli julkaissut listan 21 lentoyhtiöstä, jotka ovat kieltäytyneet kuljettamasta norjalaista valaanlihaa. SAS:n tiedotusosaton mukaan päätös oli vaikea, sillä yhtiön omistaman kolmen Skandinavian maan - Ruotsin, Norjan ja Tanskan - näkemykset valaanpyynnistä ja valaanlihan viennistä vaihtelevat.

Norjalainen kansanedustaja Steinar Bastesen vaati tiistaina puolestaan SAS:n asettamista boikottiin. -Suurkäräjät ja hallitus eivät voi käyttää lentoyhtiötä, joka toimii vastoin Norjan virallista politiikkaa, Bastesen sanoi VG-lehden verkkosivulla. Bastesen huomautti, ettei SAS:n päätöksellä ole suurtakaan merkitystä, sillä suuri osa valaanlihan viennistä on tarkoitus toimittaa meritse.

Norjan hallitus päätti tammikuussa sallia valaanlihan viennin ympäristöjärjestöjen arvostelusta huolimatta. Valaiden katsotaan kuuluvan uhanalaisiin lajeihin, mutta norjalaisten mukaan maassa pyydettävien lahtivalaiden kanta ei ole uhattuna.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.