Mainos

Finnair aloitti yt-neuvottelut

Finnairin yt-neuvotteluissa etsitään henkilökustannussäästöjä, joilla voitaisiin välttää lomautuksia tai ainakin jättää niiden määrä mahdollisimman vähäiseksi.

Finnairissa aloitettiin tänään yt-neuvottelut yhtiön taloudellisen tilan, alentuneen kysynnän ja siihen sopeutetun tuotannon edellyttämien henkilöstökulusäästöjen toteuttamiseksi. Neuvotteluissa on käynyt ilmi, että tarvittavat säästöt saataisiin aikaan koko henkilöstön 2-4 viikon lomautuksella vuoden 2002 loppuun mennessä.

Finnair tavoittelee kuitenkin henkilöstökustannussäästöjä, joilla lomautukset voitaisiin välttää tai niiden määrä jäisi mahdollisimman vähäiseksi. Näin toimien yhtiö toivoo voivansa säilyttää palvelutasomme mahdollisimman korkeana.

Vielä aiemmin Finnair kiisti arviot koko henkilökunnan lomautuksesta.

Taloudellinen taantuma sekä USA:n terroritekojen seuraukset ovat saattaneet koko lentoliikenteen vakaviin vaikeuksiin. Tilanne on pakottanut myös Finnairin sopeuttamaan tuotantoaan ja ryhtymään säästötoimiin.

Finnairin on ilmoittanut säästötavoitteidensa suuruusluokaksi yhteensä noin 115 miljoonaa euroa, josta säästöt henkilöstökustannuksissa ovat vajaat puolet. Jo aloitettujen säästötoimenpiteiden lisäksi, jotka ovat 17 miljoona euroa tämän vuoden loppuun mennessä, haetaan uusia säästöjä kaikissa toimintakuluissa.

Finnairin johto on omalta osaltaan päättänyt sitoutua 10 prosentin säästöihin johdon palkkakustannuksissa vuositasolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.