Finlux yrityssaneeraukseen

Finlux on joutunut ahdinkoon televisiomarkkinoiden murroksen myötä. Litteät vastaanottimet ovat vallanneet markkinoita ja perinteisten kuvaputkitelevisioiden hinta on romahtanut.

Televisioita ja niiden digisovittimia valmistava Finlux Oy on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen Turun käräjäoikeuteen. Finluxin toimitusjohtajan Harri Launosen mukaan yhtiö ei ole kyennyt reagoimaan markkinoiden äkilliseen muutokseen riittävän nopeasti. Finlux on menettänyt markkinaosuuksia ja ajautunut kannattavuusongelmaan.

- Euroopan televisiomarkkinoilla on käynyt nopeasti iso murros. Litteät vastaanottimet ovat vallanneet markkinoita perinteisiltä kuvaputkimalleilta, joiden hinnat ovat notkahtaneet selvästi. Finlux satsaa nyt sekä kuvaputkellisiin että litteisiin digitelevisioihin. Suomessa ja Ruotsissa siirrytään muutaman vuoden päästä pelkkiin digilähetyksiin, Launonen perustelee linjausta.

- Maailman isot televisiovalmistajat keskittyvät litteisiin analogisiin televisioihin. Siihen kilpailuun meidän ei kannata lähteä, Launonen toteaa.

Luvassa muhkea sopimus ja superdigiboksi

Finluxin tulevaisuus näyttää lupaavalta saneeraushakemuksesta huolimatta.

- Olemme vuoden verran valmistelleet hyvin isoa sopimusta uudella vientimarkkina-alueella. Emme ole kuitenkaan vielä saaneet toimintaa vauhtiin, Launonen kertoi STT:lle.

Lisäksi pitkät tuotekehitysprosessit alkavat kantaa hedelmää. Kotimarkkinoinaan pitämiinsä Suomeen ja Ruotsiin Finlux lanseeraa uuden digitelevision lähiaikoina.

- Huhtikuussa tuomme kauppoihin Supermediaboksin. Siinä digitelevisiolla pääsee internetin laajakaistalle.

Finluxilla on Turussa töissä 425 henkilöä. Launonen ei lähde arvailemaan, miten yrityssaneeraus ja tulossa oleva uusi iso sopimus vaikuttavat työvoimatilanteeseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.02.2005)

Lue myös:

    Uusimmat