Mainos

Finlux pääsee yrityssaneeraukseen

Yrityksen suurimmista velkojista ainakin Finnvera on alustavasti sitoutunut lisärahoituksen järjestämiseen.

Televisioita ja digisovittimia valmistava Finlux Oy pääsee yrityssaneeraukseen. Yritys jätti hakemuksensa helmikuussa. Turun käräjäoikeus ilmoitti ratkaisunsa tänään.

Yrityksen suurimmista velkojista ainakin Finnvera Oyj on alustavasti sitoutunut lisärahoituksen järjestämiseen. Edellytyksenä on, että myös muita rahoittajia löytyy. Finluxin toimitusjohtaja Harri Launonen ei halunnut tuoreeltaan tarkemmin kommentoida päätöksen käytännön merkitystä.

- Selvittäjä on määrätty, ja tilanne on meillekin uusi. Täytyy viedä prosessia eteenpäin ennen kuin tiedämme, mitä tämä merkitsee.

Yrityssaneerauksen selvittäjän on annettava velkojille selvitys yrityksen taloudellisesta tilasta viimeistään heinäkuun 5. päivänä.

Turkulainen Finlux työllistää 452 henkeä. Joulukuussa tehdas ilmoitti lomauttavansa tuotantopuolen eli 250 työtekijää. Launosen mukaan kevään aikana töissä on ollut lähinnä vain tuotekehityspuoli.

Toimitusjohtaja Launonenkommentoi saneeraushakemusta helmikuussa. Hänen mukaansa Finlux ei ole pystynyt reagoimaan kyllin nopeasti markkinoiden muutoksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.