Finlayson tähtää maailmalle - homokuosit alkusysäyksenä

Finlayson pyrkii maailmalle homokuosein 2:01

Kodin tekstiilejä valmistava Finlayson pyrkii ryminällä kansainvälisille markkinoille. Maailmanvalloitus alkaa homoeroottisista piirroksista tunnetun kuvataiteilija Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin kuoseilla.

Liki 200 vuotta sitten perustettu ja perinteisenä pidetty Finlayson sai kesällä uudet omistajat. Mainosalan kolmikko osti yrityksen sijoitusyhtiöiltä. Liki heti toimitusjohtaja Jukka Kurttila sai soiton Tom of Finland -säätiön Suomen edustajalta.

- Ajattelin että tämmöiset mainosmiehet varmaan ymmärtäisi, että tässä voisi olla jotain synergiaa sitä sen kummemmin määrittelemättä. Soitin, että Susanna Luoto Tom of Finland -säätiöstä hei, olisitteko kiinnostuneita yhteistyöstä ja tästä se lähti ja se lähti todella nopeasti, Luoto muistelee ensimmäistä yhteydenottoa.

Nyt neljä kuukautta myöhemmin yhtiö lähtee valloittamaan maailmaa nimen omaa Tom of Finland -mallistolla. Finlayson avasi tänään kansainvälisen verkkokaupan 30 eri maahan Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Tavoitteena on todellinen läpimurto kansainvälisille markkinoille.

- Ei me lähdetä harjoittelemaan tai tekemään jotain pikku kokeiluja. Kyllä me ollaan vakavasti kansainvälistymässä. Tämä on iso askel sen suuntaan ja tätä kautta lähdetään liikkeelle. Kyllä me halutaan, että meillä on kaksinumeroisia lukuja ulkomaan liikevaihdon kasvussa, toimitusjohtaja Jukka Kurttila sanoo.

Kurttilan mukaan malliston kohderyhmä on erityisesti nimenomaa homoseksuaalit kuluttajat. Globaalisti segmentti on iso ja Finlaysonissa siinä nähdään isoja mahdollisuuksia. Yhtiö aikoo tuoda kuitenkin myös muita uusia mallistoja kansainvälisille markkinoille tulevaisuudessa.

Kannanotto suvaitsevaisuuden puolesta

Finlayson haluaa osaltaan ottaa Tom of Finland -mallistolla myös kantaa suvaitsevaisuuden puolesta. Lanseeraustilaisuudessa yhtiön toimitusjohtaja otti myös itse poikkeuksellisen vahvasti kantaa suvaitsevaisuuden puolesta.

- Kyllä me uskotaan siihen suvaitsevuuden käsitteeseen ja rakkauden käsitteeseen. Ei meistä kellään ole oikeutta kertoo kuka saa rakastaa ketä, Kurttila sanoi.

- Mä olen itse rakastanut silmänräpäyksessä mun vaimoon 30 vuotta sitten. Sitä ei voi pysäyttää, kun se tulee kohdalle. En ymmärrä miten jollakin olisi oikeus mennä tuomitsemaan rakastumisen tunnetta. Siitä tässä on viime kädessä kysymys Toukon taiteessakin, Kurttila jatkoi.

Tänään eduskunnan lakivaliokunnassa äänestettiin myös tasa-arvoisesta avioliittolaista. Kurttilan mukaan lanseerausta ei kuitenkaan tämän takia tehty tänään.

- Kyllä se oli ihan sattumaa. Eilen olisi ollut myös kansainvälinen miesten päivä, mikä olisi ollut myös hyvä. Valitettavaa sinänsä, että aloite kaatui valiokunnassa, Kurttila kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat