Mainos

Finlandia-talon remontti etenee odotetusti

Finlandia-talon julkisivuremontti etenee odotetusti ja on näillä näkymin ohi ensi toukokuun puolivälissä. Ensimmäiset Carrarassa louhitut vaaleat marmorilaatat ovat saapuneet tällä viikolla Italiasta Helsinkiin ja ne on asennettu paikalleen ulkoseinään, johtaja Olavi Tikka HKR-Rakennuttajasta sanoo.

Julkisivutyöt on aloitettu konserttisalin ympäristöstä, jotta sali saadaan mahdollisimman pian käyttöön ilman häiritseviä ääniä. Urakan toteuttamisesta onkin neuvoteltu talon johdon kanssa, jotta remontti ei haittaisi Finlandia-talon käyttöä.

Marmorilaatat kiinnitetään siten, että niitä voi tarvittaessa vaihtaa yksittäin, toimitusjohtaja Eero Pekuri työyhteenliittymä A.W. Liljeberg Oy-NCC Puolimatka Oy:stä kertoo. A.W. Liljeberg päällystää Finlandia-taloa nyt toista kertaa. Julkisivun suurimmat ja näkyvimmät pinnat verhoillaan neljä senttiä paksulla marmorilla ja muut pinnat kolmen sentin vahvuisella marmorilla. Kansainvälisten kokemusten mukaan marmori kestää 5-20 vuotta. Pekuri korostaa, että marmorin tekninen ikä on huomattavasti pidempi kuin esteettinen ikä. Marmorilaatta saattaa käyristyä viidessä vuodessa millimetrin.

Finlandia-talon ulkopinnassa on 8 000 neliömetriä marmorilaattaa, josta on jo purettu noin 3 000 neliömetriä. Paloja laatoista on myyty, mutta ne eivät ole menneet hyvin kaupaksi. Purettaville laatoille etsitäänkin uutta käyttöä.
-Otamme mielellään vastaan ehdotuksia, mitä laatoille tulisi tehdä, Finlandia-talon johtaja Auni Palo sanoo. Osa laatoista on jauhettu murskeeksi ja päätynyt tilataideteokseen Helsingin Malminkartanon täyttömäkeen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.