Mainos

Finlandia-talon farssista lasku Postipankille

Postipankin maksettavaksi tulee takaajan ominaisuudessa huomattavat viivästyssakot Finlandia-talon marmoriurakan epäonnistumisesta. Toinen vaihtoehto on, että pankki jatkaa itse talon päällystystöitä potkut saaneen urakoitsijan tilalla. Myös Helsingin kaupungille on tulossa lisäkustannuksia, sillä urakkarettelöiden aikana marmorin hinta on lähtenyt voimakkaaseen nousuun.

Suomen rakennustaiteellinen kansallisylpeys on seissyt surkeassa kunnossa jo viikkokausia. Suomalainen pintaurakoitsija ketjutti päällystämisen italialaiselle työporukalle, mutta suurin osa miehistä on häipynyt takaisin kotimaahansa ja työn tulos on muutama neliö uutta pintaa. Helsingin kaupungilla petti sitten lopulta hermo ja se irtisanoi urakoitsijan.

Postipankin niskaan kaatuvien korvausvelvoitteiden summa saattaa nousta satoihin tuhansiin, sillä jo nyt tiedetään, että pinnoitustyö viivästyy kuukausilla. Valmista piti olla kesällä turistisesongin alkaessa.

Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunta on kehottanut rakennuttajaa neuvottelemaan uudesta sopimuksesta ja sen epäonnistuttua uudesta urakkatarjouskilpailusta. Kilpailun myötä takaisin keskusteluun nostetaan muita pintavaihtoehtoja.

Nykyinen marmoriurakka on noin 20 miljoonaa markkaa, mutta se ei taida enää riittää, sillä marmorin hinta on rajussa nousussa.
(MTV3/Jarmo Kantelinen)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.