Mainos

Finlandia-talo vahvistaa: Presidentin kanslia on ollut yhteydessä Linnan juhlista

Ensi vuoden itsenäisyyspäivän Linnan juhlia saatetaan juhlia Finlandia-talossa.

Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen vahvistaa MTV3:n uutisille, että presidentin kanslia on ollut heihin yhteydessä vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlista.

– Tiloja on tiedusteltu ja kovasti toivomme, että presidentin kanslia päätyy meihin, Tolonen sanoo.

Presidentinlinnassa alkaa remontti torstaisten itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen, joten ensi vuoden juhlille joudutaan etsimään väliaikainen paikka. Julkisuudessa on myös väläytelty vaihtoehtoa, että juhlat voisivat jäädä ensi vuonna pitämättä kokonaan. Tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Veera Heinonen ei vielä halua ottaa kantaa ensi vuoden itsenäisyyspäivän juhlien kohtaloon.

– Meillä on kädet täynnä töitä tämän vuoden juhlien kanssa. Ensi vuoden juhliin liittyvistä asioista on tarkoitus tiedottaa ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, Heinonen sanoo.

Finlandia-talossa juhlittu itsenäisyyttä ennenkin

Finlandia-talossa on juhlittu Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlia ennenkin. Vuonna 1972 Linnan juhlat järjestettiin Finlandia-talossa, koska Presidentinlinna oli silloin remontissa.

Finlandia-talon toimitusjohtaja vakuuttaa, että heidän tilansa sopisivat mainiosti Linnan juhlien pitopaikaksi.

– Tilat soveltuvat erilaisiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi tanssilattia saadaan rakennettua hyvin meidän tiloihin. Myös kokoomuksen vaalivalvojaisista tutut portaat sopisivat näihin juhliin ja median käyttöön hyvin.

– Meillä tulee huomenna Helsingin ylipormestarin neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän vastaanotolle noin 5500 henkilöä. Se on melkein isoin väkimäärä, mitä tällaisiin juhliin mahtuu, mutta Linnan juhlissa määrät ovat olleet pienempiä, Tolonen kertoo.

Presidentti Sauli Niinistö isännöi ensimmäistä kertaa Linnan juhlia tämän viikon torstaina.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja