Finlandia-palkitsija yllätti: Johanna Sinisalo voitti

Kirjallisuuden 150 000 markan Finlandia-palkinnon on saanut yllätysteos: Johanna Sinisalon esikoisromaani "Ennen päivänlaskua ei voi".

Suomen arvostetuinta kirjallisuuspalkintoa ei ole koskaan aiemmin annettu fantasiaromaanille. Vaikka teos on siis Johanna Sinisalon ensimmäinen romaani, hän on tehnyt näyttävän uran scifi-novellien kirjoittajana ja tv-käsikirjoittajana. Nykyisin Sinisalo työskentelee juoniryhmän vetäjänä draamasarjassa Salatut elämät.

Sinisalo on aiemmin saanut muun muassa kuusi arvostettua Atorox-palkintoa vuoden parhaasta suomalaisesta science fiction -novellista. Nyt palkittu teos "Ennen päivänlaskua ei voi" yhdistelee sujuvasti totta ja tarua. Se kertoo valokuvaajasta, joka löytää tamperelaisen kerrostalon pihalta myyttisen suurpedon; peikon.

Teos on rakennettu limittämällä ikivanhaa mytologiaa ja uusinta luonnontiedettä. Professori Auli Viikari valitsi palkittavan kuudesta ehdokkaasta. Seitsemännentoista kerran jaettavaan kirjallisuuden Finlandia-palkintoon olivat ehdolla myös Sami Parkkisen Teo, Jusa Peltoniemen Jäähyväiset sukuromaanille, Pirkko Saision Vastavalo, Eeva Tikan Lohikäärmekylpy ja Kjell Westön Vådan av att vara Skrake eli Isän nimeen.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja